Τσίπρας: Στους 700.000 οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης

«Το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης στηρίζει ήδη, περισσότερους από 630.000 συμπολίτες μας, με προοπτική να φτάσουν τους 700.000 ως το τέλος του έτους» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Δίχτυ προστασίας από τον κοινωνικό αποκλεισμό» γράφει ο πρωθυπουργός και επισυνάπτει:

-Σποτ διάρκειας 69 δευτερολέπτων, με τίτλο «Όλοι οι πολίτες έχουμε μερίδιο

στη χαρά», στο οποίο εξηγείται ότι «το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν είναι χαρτζιλίκι», εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, ένας πολίτης να λέει ότι «το ΚΕΑ είναι η απάντηση στην βαρβαρότητα, είναι η αξιοπρέπεια» και κλείνει με τη φωνή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

-Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, σύμφωνα με τα οποία:

«Δίχτυ ασφαλείας για τουλάχιστον 700.000 συμπολίτες μας, που χτυπήθηκαν βίαια από την οικονομική κρίση απλώνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Η πρόσβαση στο πρόγραμμα είναι ανοικτή σε κάθε δικαιούχο και η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την απλή και φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα keaprogram.gr.

Στο ΚΕΑ η πρόσβαση γίνεται με διαφάνεια και αξιοπρέπεια κάθε δικαιούχου, ανά πάσα στιγμή. Οι περισσότερες από τις απαιτούμενες πληροφορίες είναι ήδη προσυμπληρωμένες, αφού το σύστημα τραβάει δεδομένα από άλλες βάσεις δεδομένων του κράτους για την ταχύτερη και ορθότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Έτσι, ο πολίτης έχει να αντιμετωπίσει την ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατία και το σύστημα είναι διαρκώς στη διάθεσή του.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα