Τσίπρας προς Σαρκισιάν: Στην πρόκληση του προσφυγικού θα είμαστε σύμμαχοι


Οι λαοί μας ξέρουν από προσφυγιά και έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις στο παρελθόν, ξεριζωμού, γενοκτονίας, εθνοκάθαρσης, είπε στον πρόεδρο της Αρμενίας

Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος με το κεφάλι ψηλά, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, το πρωί της Τρίτης.

Ο κύριος Τσίπρας,

αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών τόνισε πως προσβλέπει σε συνεργασία, «και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στις παραδοσιακά στενές σχέσεις των δύο λαών μας».

«Βρισκόμαστε μπροστά στην μεγάλη πρόκληση της προσφυγικής κρίσης», τόνισε και συνέχισε λέγοντας, πως «οι λαοί μας ξέρουν από προσφυγιά και έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις στο παρελθόν, ξεριζωμού, γενοκτονίας, εθνοκάθαρσης και γι' αυτό είμαστε στην πρώτη γραμμή της προσφοράς».

«Ελπίζω η ανακωχή στην Συρία να τηρηθεί, ώστε να ανακοπεί η ροή των ανθρώπων που ψάχνουν για μία καλύτερη ζωή στη Δύση», είπε ο πρωθυπουργός, και τόνισε «πως σε κάθε περίπτωση οι λαοί μας αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις με το κεφάλι ψηλά και πιστεύω ότι οι χώρες μας θα είναι σύμμαχες».

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών, η υπογραφή διμερών συμφωνιών και δηλώσεις.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Αρμενίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα