Τσακαλώτος: Προς το Πάσχα η συζήτηση για τη φύση της εξόδου από το πρόγραμμα

Την εκτίμηση ότι ήταν ένα καλό Eurogroup για την Ελλάδα εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας ότι απομένουν ελάχιστα τεχνικά ζητήματα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Πρόσθεσε ότι «τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους καθώς η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει τόσο σημαντικά προαπαιτούμενα γιατί το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές».

Παράλληλα χαρακτήρισε ως σημαντικό ότι στην τελευταία παράγραφο του ανακοινωθέντος αναφέρεται

ότι θα υπάρξει EWG προκειμένου να εξεταστεί η γαλλική πρόταση για την ελάφρυνση του χρέους το οποίο συνδέει με την ανάπτυξη. Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος αν η ανάπτυξη είναι καλύτερη από το αναμενόμενο δεν θα χρειαστεί αυτός ο μηχανισμός. Η Ελλάδα θα πρέπει να έχει το δικό της πρόγραμμα μέτρων φιλικών προς την ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι οι σημαντικές συζητήσεις που θα έχουμε στο μέλλον θα είναι για τη φύση της εξόδου από το πρόγραμμα, ωστόσο δήλωσε ότι η επόμενη μέρα δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά θα συζητηθεί προς το Πάσχα.

Επιπλέον, χαρακτήρισε σημαντικό ότι 1,9 δισ. θα κατευθυνθούν στη δημιουργία δημοσιονομικού μαξιλαριού μετά το τέλος του προγράμματος το οποίο χαρακτήρισε ως ένα είδος πιστωτικής γραμμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα