Τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας σε επίπεδο άμυνας

Στενότερη συνεργασία στον αμυντικό τομέα μεταξύ της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας δρομολογείται από τα αρμόδια υπουργεία των τριών χωρών. Οι υπουργοί Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Νικολάι Νάνκοφ και Μιχνέα Μοτόκ, συμφώνησαν στη δημιουργία ομάδας εκπροσώπων, η οποία θα επεξεργαστεί τους όρους της πιθανής τριμερούς συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη

συνάντηση τους στην Αθήνα, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Βουλγαρίας είχαν συμφωνήσει στην έναρξη συζητήσεων με τη Ρουμανία για την ένταξη της στο νοητό άξονα σταθερότητας Βουλγαρίας - Ελλάδος - Κύπρου - Ισραήλ - Αιγύπτου, «που θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική συμμαχία χωρών, που βρίσκονται στην ίδια πλευρά, απέναντι στην τρομοκρατία, για να σταματήσει το φαινόμενο της τρομοκρατίας, αλλά και του φονταμενταλισμού το οποίο εξάγεται αυτή τη στιγμή προς την Ευρώπη», όπως είχε δηλώσει ο Πάνος Καμμένος.

Η συνάντηση των υπουργών Εθνικής Άμυνας των τριών χωρών έγινε στο πλαίσιο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο. Οι υπουργοί των τριών χωρών συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα