Τραπεζικές πιέσεις στη Wall Street

Σε πτωτική πορεία, παρά το θετικό ξεκίνημα, κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τις μετοχές τραπεζών να εμφανίζουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Πτώση 0,25% για τον Dow Jones στις 20.852 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs να εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες. Στο 0,28% η αποδυνάμωση για τον S&P 500 στις 2.366 μονάδες, ενώ 0,33% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.881

μονάδες, παρά το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της συνεδρίασης κατέκτησε νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό.

Μεικτή εικόνα για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 2,45% και του 2ετούς στο 1,28%. Θετική πορεία για τη μετοχή της Apple με κέρδη κοντά στο 1%, μετά την παρουσίαση νέων εκδόσεων αρκετών προϊόντων της.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην αγορά πετρελαίου, όπου οι τιμές του μαύρου χρυσού κινούνται σταθεροποιητικά, καθώς η αγορά εκτιμά ότι ο OPEC μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της ημερήσιας παραγωγής του. Πάντως ο ενεργειακός κλάδος παραμένει αυτός με τη χειρότερη πορεία από την αρχή του έτους, έχοντας σημειώσει απώλειες κοντά στο 8%.

Πτωτική πορεία και για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει σε υψηλό έξι εβδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς απομακρύνονται – τουλάχιστον προς το παρόν- οι ανησυχίες για εκλογή της Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές εκλογές.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις στο χθεσινό debate μεταξύ των πέντε βασικών υποψηφίων για τη γαλλική προεδρία, κερδισμένος ήταν ο ανεξάρτητος υποψήφιος (και ιδιαίτερα αγαπητός στις αγορές) Εμμανουέλ Μακρόν. Ισχυρά κέρδη άνω του 2,5% για τον δείκτη «φόβου» VIX, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 11,68 μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα