Τράπεζες και Κίνα στηρίζουν τη Wall Street

Οι ανακοινώσεις θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων δ' τριμήνου κορυφαίων αμερικανικών τραπεζών σε συνδυασμό με τη σχετικά καλή πορεία της κινεζικής οικονομίας, οδηγούν σε ανοδική πορεία τη Wall Street.

Η προσοχή, πάντως, παραμένει στραμμένη στο πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να διατηρείται σταθερά χαμηλότερα από τα 30 δολάρια και να «κρατά» περιορισμένες τις διαθέσεις των επενδυτών για αύξηση θέσεων στην αμερικανική

αγορά.

Σε θετική πορεία ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων από Bank of America και Morgan Stanley, με τη δεύτερη να ικανοποιεί περισσότερο τους επενδυτές, οι οποίοι οδηγούν τη μετοχή της κατά 2,7% υψηλότερα. Πτώση 1% για τη BofA και κέρδη 0,8% για την Golman Sachs, η οποία ανακοινώνει αύριο Τετάρτη τα οικονομικά της μεγέθη για το δ' τρίμηνο του περασμένου έτους.

Την ίδια ώρα η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας κατά 6,9% το 2015, μπορεί να είναι με τον χαμηλότερο ρυθμό 10 ετών, δεν παύει, όμως, να είναι ένα θετικό στοιχείο όχι μόνο για τη Wall Street αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Στον αντίποδα αρνητική επίδραση – αν και όχι τόσο ισχυρή, τουλάχιστον προς το παρόν – έχει η υποβάθμιση της παγκόσμιας ανάπτυξης για φέτος από το ΔΝΤ, με το Ταμείο να την τοποθετεί στο 3,4%.

Κέρδη 0,62% για τον Dow Jones στις 16.087 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,6% υψηλότερα στις 1.891 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,57% στις 4.513 μονάδες.

Στο τέσσερα προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα