Τράπεζα Κύπρου: Αίτηση για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι προχωρά στην υποβολή αίτησης για εισαγωγή των μετοχών της στην standard κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου, με παράλληλη διαπραγμάτευση (dual listing) των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ενώ δεν θα διατηρήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών

Η Τράπεζα εξακολουθεί να εργάζεται για εισαγωγή

των μετοχών της στην premium κατηγορία του LSE και προτίθεται να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης για εισαγωγή στην κατηγορία αυτή στο μέλλον, με στόχο να θεωρηθεί επιλέξιμη για συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK. Οι εργασίες συνεχίζονται και η εισαγωγή στη standard κατηγορία του LSE αποτελεί ενδιάμεσο στάδιο. Για τον σκοπό αυτό, ιδρύθηκε στην Ιρλανδία μία νέα εταιρεία, η Bank of Cyprus Holdings plc, η οποία προορίζεται να καταστεί η ΜΗΤΡΙΚΗ του ομίλου.

Η νέα μητρική εταιρεία (Bank of Cyprus Holdings plc), αναμένεται να κατέχει όλες τις υφιστάμενες μετοχές της Τράπεζας (8.922.944.533) και οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Τράπεζας αναμένεται να λάβουν μετοχές στη νέα μητρική εταιρεία σε αναλογία με το υφιστάμενο ποσοστό που κατέχουν.

Η αλλαγή της εταιρικής δομής δεν θα επιφέρει καμία αλλαγή στις καθημερινές δραστηριότητες της Τράπεζας, η οποία θα συνεχίσει να εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Η αλλαγή στην εταιρική δομή τελεί υπό την έγκριση των μετόχων σε έκτακτη γενική συνέλευση, την έγκριση του σχεδίου από τις Εποπτικές Αρχές (ΕΚΤ, ΚΤΚ) και την επικύρωση του σχεδίου από τα Κυπριακά Δικαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα