Τραμπ: Το δολάριο θα γίνεται όλο και πιο ισχυρό

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο CNBC την Πέμπτη, ανέφερε ότι το δολάριο θα ενισχυθεί με την πάροδο του χρόνου υπό την ηγεσία του και ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν σχετικά με το δολάριο παρερμηνεύθηκαν.

«Το δολάριο πρόκειται να γίνει όλο και πιο ισχυρό», δήλωσε ο Tραμπ στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο, από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. «Η χώρα μας γίνεται ξανά οικονομικά όλο και πιο ισχυρή» πρόσθεσε.

Οι τελευταίες παρατηρήσεις του προέδρου

των ΗΠΑ σχετικά με το δολάριο αποκλίνουν από προηγούμενα σχόλιά του. Τον περασμένο Απρίλιο, είχε εκφράσει ανησυχία για το ότι το δολάριο «γινόταν πολύ ισχυρό».

Σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο Μνούτσιν ανέφερε ότι καλωσορίζει ένα πιο αδύναμο δολάρια, λέγοντας ότι θα βοηθούσε το εμπόριο της χώρας του.

Πάντως σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Μνούτσιν υποβάθμισε τα χθεσινά του σχόλια για το αδύναμο δολάριο λέγοντας ότι ήταν «ισορροπημένα και συνεπή».

Τα σχόλια θεωρήθηκαν από τις αγορές ως μετακίνηση από την παραδοσιακή αμερικανική συναλλαγματική πολιτική και μια ένδειξη ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώνει την επίθεσή του στην Κίνα και άλλους μεγάλους εμπορικούς εταίρους στο πλαίσιο της ατζέντας «Πρώτα η Αμερική».

Keywords
Τυχαία Θέματα