Τραμπ: «Η Τουρκία μπορεί εύκολα να αποτελειώσει τον ISIS στη Συρία»

Μέρες μετά τη δήλωση Trump ότι θα αποσύρει τα στρατεύματα του από τη Συρία, η οποία εξελήφθη ως διπλωματική νίκη του Τούρκου προέδρου Rejep Tayip Erdogan, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε αυτή την κίνηση της Άγκυρας, λέγοντας ότι η Τουρκία «πρέπει να είναι σε θέση να φροντίσει εύκολα ό, τι παραμένει» από το Ισλαμικό Κράτος.

Η δράση του Trump στη Συρία,

η οποία ανακοινώθηκε στο Twitter και πυροδότησε την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Jim Mattis και αργότερα του Brett McGurk, κορυφαίου αμερικανού διπλωμάτη, ήρθε μια εβδομάδα μετά την υποτιθέμενη δήλωση του πρώτου πολίτη των ΗΠΑ που είπε στον Τούρκο ομόλογό του να σταματήσει να δοκιμάζει την υπομονή του με στρατιωτικές απειλές στη Συρία.

Αντίθετα, κατά τη διάρκεια μιας μακράς τηλεφωνικής συνομιλίας στις 14 Δεκεμβρίου, ο Trump σοκάρει ακόμη και εκείνους που βρίσκονται στον κύκλο του, υποχωρώντας σε μια πρόταση από τον Erdogan, να ανατρέψει τη συριακή στρατηγική του Πενταγώνου.

Ο Erdogan πίεσε τον Trump να εξηγήσει γιατί οι αμερικανικές δυνάμεις ήταν ακόμα στη Συρία ακόμα και αφού εκπλήρωσαν τον στόχο τους να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με πηγές οι οποίες έχουν άμεση γνώση της συζήτησης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Erdogan δήλωσε στο Trump, «σαν φίλος σου, σου δίνω το λόγο μου γι' αυτό», αναφερόμενος στην εξάρθρωση της τζιχάντ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραμπ, Η Τουρκία, ISIS, Συρία,trab, i tourkia, ISIS, syria