Τουρκία: Έργο $5 δισ. διεκδικεί η Hyundai

«Γιγάντιο» έργο υποδομών, ύψους 5 δισ. δολαρίων, στην Τουρκία, θα διεκδικήσουν, σύμφωνα με το Bloomberg, η Hyundai Engineering & Construction Co. και η Itochu Corp. Πρόκειται στην ουσία για την κατασκευή γέφυρας στα στενά των Δαρδανελίων και την κατασκευή εκτεταμένου οδικού δικτύου γύρω από αυτήν.

Στον διαγωνισμό της 26ης Ιανουαρίου θα συμμετάσχουν τουλάχιστον πέντε κοινοπραξίες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές.

Σύμφωνα

όμως με τις πληροφορίες του Bloomberg, μια υποψήφια είναι η κοινοπραξία της Itochu με την ιαπωνική IHI Corp., και η τουρκική Nurol Holding AS με την Makyol Insaat AS. Άλλη υποψήφια κοινοπραξία περιλαμβάνει την Hyundai, την ιταλική Astaldi SpA, IC Ictas Insaat AS και την Kalyon Insaat Sanayi ve Ticaret AS. Η Sichuan Road και Bridge Co. of China επίσης σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά μαζί με άλλες τοπικές εταιρείες, ενώ και η τουρκική Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret AS εξετάζει συνεργασία με την China's Road and Bridge International Co. Ltd., ή την CRBC και την Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret AS για το project.

Τέλος οι SK Engineering & Construction Co. και Daelim Industrial Co. έχουν «ενώσει δυνάμεις» με την Limak Insaat Sanayi ve Ticaret AS και την Yapi Merkezi Insaat Sanayi ve Ticaret AS για τον διαγωνισμό.

Το κατώτατο όριο συμμετοχής στον δημόσιο διαγωνισμό είναι οι 100 εκατ. λίρες (27 εκατ. δολ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα