Τουρισμός και αγροτική παραγωγή πάνε... μαζί στην Κρήτη

Την ανάγκη να συνδεθεί περαιτέρω ο πρωτογενής τομέας παραγωγής με τον τουρισμό ώστε αφενός να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν του τόπου, αλλά και ταυτόχρονα να βρουν εύκολα διέξοδο προς την αγορά τα κρητικά προϊόντα του τόπου μας, με πρώτο το λάδι, τονίζει ο Συνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης.

Με αφορμή μάλιστα την πρόσφατη απόφαση της Ryanair να αποχωρήσει από τα Χανιά ο κ. Αντώνης

Γελασάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρει ότι στόχος όλων των εμπλεκομένων στην τουριστική οικονομία της περιοχής πρέπει να είναι η ανάδειξη του προορισμού, ώστε να μπορεί να διαμορφώσει στις ξένες αγορές όρους ανελαστικής ζήτησης.

«Η εξάρτηση των δύο τομέων, του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής είναι σημαντική και αμφίδρομη, με περιθώρια ποσοτικής και ποιοτικής βελτίωσης. Αυξάνει δυνητικά τις ευκαιρίες για εγχώρια παραγωγή, δημιουργία νέων αγορών και ανάπτυξη ποιοτικών προϊόντων και προσφέρει ευκαιρίες για την ανάδειξη προορισμών. Κάτι που είναι απαραίτητο ώστε να αποφύγουμε μονοσήμαντες εξαρτήσεις και να διαχειριστούμε ζητήματα όπως αυτό που έχει προκύψει με τη Ryanair».

Ο Σύνδεσμός Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο τουρισμός είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο προϊόν και «θα πρέπει όλοι να το θωρακίσουμε με διασφάλιση της πολλαπλότητας των προσβάσεων, την αποφυγή μονοπωλιακών πρακτικών και μονοσήμαντων εξαρτήσεων. Επίσης αναδείξαμε την ανάγκη να επενδύσουμε στην ανάδειξη του προορισμού με (brand destination) καθιστώντας τη ζήτηση για τα Χανιά στη διεθνή αγορά όσο γίνεται πιο ανελαστική και λιγότερο εξαρτώμενη από συγκυριακά φαινόμενα».

Keywords
Τυχαία Θέματα