Τουλάχιστον 22 τζιχαντιστές που σχετίζονται με επιθέσεις διαφεύγουν στην Ευρώπη

Τουλάχιστον 22 ευρωπαίους τζιχαντιστές που συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι πιστεύεται ότι διαφεύγουν ακόμα τη σύλληψη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα και πληροφορίες από αξιωματούχους που φέρνει στη δημοσιότητα έρευνα της Wall Street Journal.

«Βλέπουμε πολλά δίκτυα και διάφορα κύτταρα που ξέρουμε τώρα πως αποτελούν μέρος του δικτύου αυτού» επισήμανε ο Jean-Charles Brisard επισήμανε ο επικεφαλής

του Κέντρου για την Ανάλυση της τρομοκρατίας.

«Είναι ήδη εδώ. Το πρόβλημα είναι πώς θα τους βρούμε» πρόσθεσε.

Από τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής οι οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δίνουν την εικόνα πως οι καταζητούμενοι ανήκουν σε ένα μεγάλο δίκτυο νέων ανδρών που ανέπτυξαν βαθύ μίσος για τη Δύση αφού προσηλυτίστηκαν στο ριζοσπαστικό Ισλάμ. Πολλοί εξ αυτών ήλθαν σε επαφή με ακραίες ισλαμιστικές ιδέες σε «υπόγεια» τζαμιά στην υποβαθμισμένη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών.

Από τους 22 άνδρες που ερευνώνται βρίσκονται αρκετά άτομα γνωστά στις Αρχές, που καταδικάστηκαν ερήμην στη μεγάλη αντιτρομοκρατική δίκη που έλαβε χώρα στο Βέλγιο το 2015, όταν δεκάδες ευρωπαίοι τζιχαντιστές κρίθηκαν ένοχοι για το σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων και στρατολόγηση νέων στις τάξεις του ISIS.

Ωστόσο, στους 22 καταζητούμενους περιλαμβάνονται και άλλα πρόσωπα, αλλά και συμπαθούντες που δεν ταξίδευσαν στη Μέση Ανατολή ώστε να πολεμήσουν στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα