Το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Τριποδάκη

O Αντώνης Κων. Τριποδάκης, ένα γνήσιο τέκνο της Κρήτης και της Ελευσίνας, μία εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού χώρου, ο ιδρυτής της οινοποιίας- οξοποιίας Τριποδάκη, «έφυγε» στις 12/9/2018 από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών.

Ο Αντώνης Τριποδάκης αποτέλεσε το χαρακτηριστικό δείγμα του αυτοδημιούργητου Έλληνα οικογενειάρχη επιχειρηματία. Ανδρώθηκε επαγγελματικά με τις παρακαταθήκες του πατέρα του Κων/νου και του Θείου του Εμμανουήλ στον Κουρφαλώνα Κισάμου,

όπου μυήθηκε στο χώρο του κρασιού.

Το 1961 ανέλαβε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση της οινοποιίας. Από το 1964 ο Αντώνης Τριποδάκης, με όπλα στη φαρέτρα του, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, την απαράμιλλη εργατικότητα του, τη διορατικότητα του και το πείσμα του, αναρριχήθηκε στην κονίστρα του επαγγελματικού στίβου της Οξοποιίας-Οινοποιίας.

Ο Αντώνης Τριποδάκης, έχοντας ως στήριγμα του τη σύζυγο του Κατερίνα, κληροδότησε το επιχειρηματικό του δαιμόνιο στον γιο του Κώστα και στις κόρες του Άννα και Σοφία, που συνεχίζουν με επιτυχία το επιχειρηματικό όραμα του πατρός τους.

Η εξόδιος ακολουθία, ενός εκ των σκαπανέων της αγοράς του κρασιού και κορυφαίου του κλάδου της οξοποιίας, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευσίνας, το Σάββατο 15/9/2018 στις 12.00. Η οικογένεια αντί στεφάνων επιθυμεί να γίνουν δωρεές για το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας : Εθνική Τράπεζα, IBAN: 14011019900000199/29621878.

Keywords
Τυχαία Θέματα