Το ΣτΕ ανέλαβε τη μάχη για τη θέση διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

H μάχη για τη θέση της διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, μεταξύ της Άννας Καφέτση και της Κατερίνας Κοσκινά συνεχίστηκε σήμερα στην δικαστική αίθουσα του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 αποπέμφθηκε από την επί 14 χρόνια θέση της διευθύντριας του εν λόγω Μουσείου που κατείχε η Άννα Καφέτση και στην θέση της τοποθετήθηκε η Κατερίνα Κοσκινά.

Ειδικότερα, στο Δ' Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας με πρόεδρο τον Δημοσθένη

Πετρούλια και εισηγήτριες τις παρέδρους Ευαγγελία Σκούρα και Ουρανία Νικολαράκου, συζητήθηκαν σήμερα οι προσφυγές (αιτήσεις ακύρωσης) που έχουν καταθέσει οι κυρίες Καφέτση και Κοσκινά και στρέφονται κατά του υπουργού Πολιτισμού.

Κατά την συζήτηση των αιτήσεων οι συνήγοροι τόσο της κυρίας Καφέτση όσο και της κυρίας Κοσκινά, αλλά και ο δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου ανέπτυξαν τις νομικές τους απόψεις και θέσεις.

Ο δικηγόρος της 'Αννας Καφέτση, έθεσε θέμα αρμοδιότητας του ΣτΕ καθώς το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), με συνέπεια οι δικαστικές διαφορές και διενέξεις του να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των πολιτικών και όχι των διοικητικών δικαστηρίων, όπως είναι το ΣτΕ.

Επίσης, υποστηρίχθηκε από την πλευρά της κυρίας Κεφέτση ότι για την αποπομπή της από τη θέση της διευθύντριας του ΕΜΣΤ ευθύνονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω Μουσείου.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της Κατερίνας Κοσκινά υποστήριξε ότι κακώς ανατέθηκαν στην κυρία Κοσκινά καθήκοντα διάρκειας λιγότερης των τεσσάρων ετών, καθώς ο νόμος προβλέπει σαφώς ότι η θητεία της διευθύντριας είναι τετραετούς διάρκειας.

Το ΣτΕ επιφυλάχτηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του, οι οποίες αναμένονται μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα