Το προσχέδιο συμπερασμάτων της G20: «Χρειάζονται περισσότερα για την ισορροπημένη ανάπτυξη»


Την αποφασιστικότητα τους να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία πολιτικής, μεμονωμένα και συλλογικά, για να επιτύχουν τους στόχους τους για ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη, αναμένεται να επαναλάβουν οι εκπρόσωποι των χωρών μελών του G20 κατά τη διήμερη σύνοδο των υπ. Οικονομικών και των Κεντρικών Τραπεζιτών στην Κίνα, όπως φαίνεται στο προσχέδιο των συμπερασμάτων.

«Κάνουμε περαιτέρω πρόοδο προς την εφαρμογή των στρατηγικών μας για την ανάπτυξη, όπως δείχνει η προκαταρκτική αποτίμηση των διεθνών οργανισμών καθώς και τα αποτελέσματα των ενισχυμένων αξιολογήσεων

από ομίτιμούς μας, όμως επίσης αναγνωρίζουμε πως πρέπει να γίνουν περισσότερα», αναφέρεται στο προσχέδιο, το οποίο δημοσιεύει το Reuters.

«Επιβεβαιώνουμε τις προηγούμενες δεσμεύσεις μας για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, περιλαμβανομένου ότι θα αποφύγουμε τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις και δεν θα στοχεύσουμε τις συναλλαγματικές ισοτιμίες μας για ανταγωνιστικούς λόγους. Θα αντισταθούμε σε όλες τις μορφές προστατευτισμού», τονίζεται.

Στο προσχέδιο αναφέρεται επίσης πως οι G20 ελπίζουν να δουν τη Βρετανία ως στενό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως οι οικονομίες βρίσκονται σε καλή θέση για να αντιμετωπίσουν τις πιθανές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνέπειες της απόφασης της Βρετανίας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα