Το Ντουμπάι μόλις κατέκτησε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ: Διαθέτει τη μεγαλύτερη και πιο βαθιά πισίνα του πλανήτη

Γνωρίζαμε πως το μεγαλύτερο κτίριο σε ολόκληρο τον πλανήτη βρίσκεται στο Ντουμπάι. Στο εξής, όμως, ο δημοφιλής προορισμός θα φιλοξενεί επίσης και τη μεγαλύτερη και πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο. Το Deep Dive Dubai μόλις, κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το CNBC, το Deep Dive Dubai

άνοιξε τις πύλες του μόλις λίγες ημέρες πριν στις 7 Ιουλίου. Η πισίνα που πλέον χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη και πιο βαθιά παγκοσμίως, έχει βάθος 60 μέτρα. Είναι δηλαδή 15 μέτρα πιο βαθιά από κάθε άλλη πισίνα στον κόσμο καθώς και δύο φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο διευθυντής του Deep Dive Dubai που διαχειρίζεται το πρότζεκτ, Τζάροντ Τζαμπλόνσκι. Ο όγκος νερού της συγκεκριμένης πισίνας υπολογίζεται ότι ισούται με τον όγκο του νερού που διαθέτουν συνολικά έξι πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, δηλαδή 14,6 εκατομμύρια λίτρα ενώ η θερμοκρασία του νερού υπολογίζεται στους 30 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ακαδημία των ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε το νέο αυτό παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο μέχρι σήμερα κατείχε η πισίνα Deepspot στην Πολωνία με βάθος πάνω από 45 μέτρα. Η πισίνα θα είναι προσβάσιμη μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 10 ετών. Οι αρχάριοι θα μπορούν να βουτήξουν μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο βάθος ενώ οι πιστοποιημένοι δύτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ολόκληρη την πισίνα είτε με οδηγό είτε μόνοι τους. Θα μπορούν επίσης να «κάνουν ελεύθερη κατάδυση». Θα λειτουργεί επίσης και ως υποβρύχιο κινηματογραφικό στούντιο – το μεγαλύτερο του είδους του στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως οι κρατήσεις για μια βουτιά στη μεγαλύτερη πισίνα του πλανήτη θα ξεκινήσουν αργότερα τον Ιούλιο στον ιστότοπο της εταιρείας με τις τιμές για επισκέψεις διάρκειας μιας ώρας να κυμαίνονται από τα 218 δολάρια και πάνω. 

Διαβάστε ακόμα:

Ευάλωτα νοικοκυριά: Ανοίγει η πλατφόρμα για ρύθμιση μέσω εξωδικαστικού – Κριτήρια και μέγιστο ποσό επιδότησης

Προνόμια εμβολιασμένων: Τι θα ισχύσει για εστίαση και ταξίδια από τις 16 Ιουλίου

Επίδομα αδείας 2021: Πότε καταβάλλεται – Πώς υπολογίζεται

Keywords
Τυχαία Θέματα