Το μνημόνιο έφθασε στην Μύκονο

Να δω με τα ματάκια μου διαδηλωτές με πλακάτ κατά του ΤΑΙΠΕΔ στο Λιμάνι της Μυκόνου και τι στον κόσμο...

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι ουσιαστικά το αφεντικό του νέου λιμανιού του νησιού καθώς κατέχει τα δικαιώματα «χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης επί των κινητών και ακινήτων εντός της χερσαίας και της θαλάσσιας ζώνης του Εμπορικού Τουριστικού Λιμένα Τούρλου 'Νέος Λιμένας Μυκόνου'».

Το αφεντικό λοιπόν δεν τα βρίσκει ούτε με τον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ούτε και με τον Δήμο του νησιού προκειμένου να διαμορφωθεί κοινής αποδοχής μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση των ακινήτων του Νέου Λιμένα Τούρλου.

Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων και το πράγμα δεν προχωρά... Οι Μυκονιάτες, όμως, έχουν χοντρό θέμα με μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2015 με την οποία καλείται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να συνεισφέρει από ιδίους πόρους το 4,27% του συνολικού κόστους του επιχορηγούμενου έργου κατασκευής των εμπορικών καταστημάτων, δηλαδή κάπου 500 χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, η απόφαση προβλέπει ότι «η μη έγκαιρη καταβολή του παραπάνω ποσού θα επιφέρει απαίτηση επιστροφής του συνόλου των επιχορηγήσεων για μία σειρά από κατασκευαστικά έργα που έχουν συντελεστεί, ύψους €17.000.000».

Keywords
Τυχαία Θέματα