Το κακό δεν θα σταματήσει αν δεν γίνουμε ληξιπρόθεσμοι άπαντες

Ήρθαν στην εξουσία ως προστάτες των φτωχών και των λαϊκών συμφερόντων. Έταζαν και τι δεν έταζαν προκειμένου οι απελπισμένοι Έλληνες από την πολυετή κρίση, να τους εμπιστευτούν και να συνοδοιπορήσουν με την "ελπίδα τους" που ερχόταν.

Τρεισήμισι χρόνια μετά, τι βλέπει καθημερινά η ελληνική κοινωνία και κυρίως τι βλέπουν όλοι εκείνοι οι ταλαίπωροι για ...χάρη των οποίων ανήλθαν στην εξουσία;
Τα νούμερα και τα στατιστικά της εφορίας είναι ο αψευδέστερος μάρτυς, του τι έχει συντελεστεί και επισωρευτεί στις πλάτες των Ελλήνων. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ 4.107.315 φορολογούμενοι

έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία και από αυτούς οι 1.067.857 έχουν ήδη υποστεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης Δηλαδή κατασχέθηκαν είτε οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είτε ακίνητα τους. Παράλληλοι άλλοι 1.757.439 βρίσκονται στον προθάλαμο των αναγκαστικών μέτρων. Μόνο τον Ιανουάριο έγιναν άλλες 17.780 νέες κατασχέσεις για χρέη στην εφορία και στον μακρύ κατάλογο οφειλετών της εφορίας προστέθηκαν άλλες 38.458 φορολογούμενοι πολλοί εκ των οποίων γιατί αδυνατούσαν να πληρώσουν ακόμα και ρυθμισμένες οφειλές πολλών δόσεων, με αποτέλεσμα να βγουν εκτός ρύθμισης.

Τον δε Ιανουάριο μόνο, προστέθηκαν στα ληξιπρόθεσμο χρέος προς την εφορία άλλα 700 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα συνολικά να χρωστάμε όλοι μαζί 101,3 δισ. ευρώ.

Όμως τα χρέη το Ελληνα της κρίσης, δυστυχώς δεν εξαντλείται μόνο στην εφορία. Μακάρι να είχαμε μόνο τους υπέρογκους φόρους. Το πρόβλημα είναι πως εκατοντάδες χιλιάδες χρωστάμε και στις τράπεζες για δάνεια ,τα μισά εκ των οποίων είναι ληξιπρόθεσμα κάποιες άλλες χιλιάδες ρυθμισμένα ενώ σχεδόν 45 % κόκκινα. Δηλαδή αντιμέτωποι με το φάσμα των πλειστηριασμών και της απώλειας των ακινήτων τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες επίσης έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και αντιμετωπίζουν κι αυτοί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως και με το Δημόσιο.
Για να μην πούμε πόσοι χρωστάνε σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να μπλέξουν με τις εισπρακτικές εταιρείες και τις γνωστές μεθόδους τους.

Μετά ταύτα, λογική θαρρώ η απορία μου, πόσοι τελικά έμειναν από το συνολικό πληθυσμό να μην χρωστάνε τίποτα και πουθενά; Παραβλέπω δε το βάρος που αναλογεί στον καθένα μας, ακόμα και τους αγέννητους, από το χρέος της χώρας και το οποίο μας οδήγησε στη χρεοκοπία.

Εκ του προχείρου, για όσους το ξέχασαν, είχαν υποσχεθεί ανάμεσα στα άλλα: 13η σύνταξη, κατώτατο μισθό 751 ευρώ,κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, καμιά περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, 500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, εθνική κυριαρχία, υπερηφάνεια και ελπίδα και πολλά άλλα παχιά λόγια.

Τι από όλα αυτά είδε ο Ελληνας δεν ξέρω ,πάντως κανένας δεν μπορεί να μας βγάλει τρελούς. Μας κορόιδεψαν όλους και συνεχίζουν να το κάνουν με περισσό θράσος. Το μόνο που δεν μπορεί να τους προσάψει κανείς ότι δεν είναι αρκούντως εκδικητικοί προς τους αντιπάλους τους και δεν μετέρχονται όλα των μέσων και των μεθοδεύσεων για να κλείσουν τα στόματα που έχουν αντίθετη άποψη από τη δική τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα