Το e-commerce πυροδοτεί μεγάλο deal στα εμπορικά κέντρα

Η Unibail-Rodamco SE, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εμπορικών χώρων της Ευρώπης, συμφώνησε να αγοράσει την Westfield Corp. της Αυστραλίας για περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (15,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στη μεγαλύτερη απόκτηση ακίνητης περιουσίας από το 2013.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι προσέφερε συνδυασμό μετρητών και μετοχών, αποτιμώντας την αξία της Westfield σε 10,01 δολάρια Αυστραλίας ανά μετοχή ή περίπου 18% περισσότερο από την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση που

έγινε την Τρίτη. Η προσφορά προτάθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της Westfield.

Η Unibail ενισχύει τη μεγαλύτερη εξαγορά μιας εταιρείας στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού φέτος (και της μεγαλύτερης στην Αυστραλία) καθώς οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων επιδιώκουν να δώσουν τη μάχη τους, έχοντας αμείλικτη πίεση από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι μετοχές των εταιρειών αυτών έχουν πληγεί σκληρά και τα κλεισίματα καταστημάτων επιταχύνονται, πιέζοντας τους ιδιοκτήτες να γεμίσουν κενό χώρο και να ανακαλύψουν εκ νέου τα εμπορικά κέντρα.

Η Westfiel ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Frank Lowy, ξεκίνησε το 1959 με ένα εμπορικό κέντρο στα απομακρυσμένα προάστια του Σίδνεϊ και έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες και διαχειριστές εμπορικών κέντρων στον κόσμο. Η Westfield διαθέτει και εκμεταλλεύεται 35 εμπορικά κέντρα στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο αξίας 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα