LSE: Πουλά τη μονάδα εκκαθαρίσεων

Η γαλλική μονάδα εκκαθαρίσεων αποτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ – Η αποεπένδυση αποτελεί προσπάθεια κατευνασμού των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών που είναι αρμόδιες τις συγχωνεύσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) συμφώνησε στην πώληση της γαλλικής μονάδας εκκαθαρίσεων στη Euronext. Οι σχετικές ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν ακόμα και εντός της εβδομάδας, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση των σχετικών συζητήσεων. Η πώληση αποτελεί μέρος του

σχεδίου του ομίλου να κατευνάσει τις εποπτικές αρχές ανταγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι είχαν εκφράσει ανησυχίες για την εξαγορά του γερμανικού γενικού δείκτη έναντι 12 δισ. δολ. από το LSE. Η εν λόγω συμφωνία θα οδηγούσε στη δημιουργία ενός κυρίαρχου operator επί των πάντων, από δείκτες μέχρι χρηματαγορές και εκκαθαρίσεις, το οποίο αποτελεί και το πιο αμφιλεγόμενο μέρος της συμφωνίας.

Η πώληση της μονάδας LCH.Clearnet SA θα μπορούσε να αποφέρει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα λέγονταν από πηγές τον προηγούμενο μήνα.

Η Euronext από την πλευρά της, είχε γνωστοποιήσει προ ημερών ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες για την εξαγορά του σκέλους εκκαθάρισης.

Σημειώνεται ότι η γαλλική μονάδα LCH εκτελεί εκκαθαρίσεις μετοχών, σταθερού εισοδήματος, εισηγμένων παραγώγων και η Euronext συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο σημαντικών πελατών.

Το συμβόλαιο μεταξύ Euronext και LCH λήγει στα τέλη του 2018. Ενδιαφέρον πάντως εκδηλώθηκε και από Nasdaq και Όμιλο CME.

Keywords
Τυχαία Θέματα