Το Χρηματιστήριο δεν είναι συνεδριακό κέντρο

Το καράβι μπάζει «νερά» απο παντού. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά – η οποία σε διάστημα λιγότερο απο ένα μήνα θα χάσει 1,3 δισ. ευρώ- (Energean Oil και Chipita εισάγουν τις μετοχές στο Λονδίνο) αντί να ξεκινήσει ένα σκληρό lobbying με τους επιχειρηματίες, να κοιτάξει τις προμήθειες, τα κόστη της Mifid κλπ διοργάνωσε χθες εκδήλωση για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με «αντιπάλους» τον υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος.

Και

όταν λέμε lobbying εννοούμε προς πάσα κατεύθυνση. Διότι δεν μπορείς λ.χ να έχεις βγάλει την επιχείρηση απο το ελληνικό χρηματιστήριο και τώρα να επιστρέφεις δευτερογενώς, λες και μας κάνεις χάρη. Αν είχε κοπεί ο «βήχας» εγκαίρως τώρα δεν θα είχαμε την σημερινή κατάσταση. Το χρηματιστήριο δεν είναι forum απόψεων, ούτε συνεδριακό κέντρο. Πρωτίστως, είναι αγορά.

Αν δεν επιτελεί τον ρόλο του, τότε κάποιοι διαθέτουν μερίδιο ευθύνης. Ακόμα και τα Μέσα Ενημέρωσης. Καλή η χρηματοδότηση των ΜΜΕ, αλλά συνήθως αυτό γίνεται σε πιο θετικές περιόδους. Ανάμεσα στην αναταραχή, όμως, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου αποφάσισε χθες νέο οργανόγραμμα και η θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας κ. Π. Λάμπρου δεν υπάρχει πλέον.

ΔΗ.ΠΑΦ

Keywords
Τυχαία Θέματα