Το brexit φαίνεται ότι θα μειώσει την πρόσβαση στη στερλίνα, θέτοντας σε κίνδυνο πολλά deals

Οι κίνδυνοι γύρω από την προγραμματισμένη έξοδο της ΕΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση δυσκολεύουν την προοπτική να δοθούν δάνεια σε στερλίνες, εξέλιξη που συνιστά εμπόδιο για τις εταιρείες οι οποίες θέλουν να αγοράσουν βρετανικά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα.

Περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβάσεις για επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Αυτό είναι κάτω από το 76% σε

σχέση με την ίδια περίοδο του 2018 και η προοπτική είναι να καταγραφεί ως ο χειρότερος Ιανουάριος για την αγορά από το 2012, όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία.

Δεν υπήρξαν δάνεια ή μετοχές σε στερλίνες με μόχλευση στην Ευρώπη που φθάνουν φέτος στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι πωλήσεις ομολόγων σε στερλίνα μειώθηκαν δραστικά το περασμένο έτος, καθώς οι προοπτικές μιας άτακτης εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ αύξησαν την αστάθεια και καθιστούσαν δαπανηρή τη συγκέντρωση κεφαλαίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα