Το brand του Τραμπ έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα λόγω της πολιτικής του εκστρατείας

Εάν ο Donald Trump επιστρέψει στα γραφεία του στη Νέα Υόρκη, αντί για τον Λευκό Οίκο, σε δύο περίπου μήνες, θα επιστρέψει σε ένα brand το οποίο έχει υποστεί ριζικές αλλαγές τα τελευταία δύο χρόνια της πολιτικής του περιπέτειας.

"Το brand του Trump επρόκειτο, κάποτε, για μία μάρκα η οποία προσηλώνεται στην επιτυχία. Ήταν απλή και προσέγγιζε μεγάλο κοινό", ανέφερε ο Allen Adamson της BrandSimple. "Τώρα είναι περίπλοκο, πολωτικό brand το

οποίο έχει απήχηση σε πολύ μικρότερο ποσοστό καταναλωτών".

Ο λόγος; Μία καθημερινή στο λόμπυ του Trump Tower στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν δίνει τη λύση. Οι επισκέπτες, μία μικρή οικογένεια με backpack από το Τενεσί, η οποία έτρωγε παγωτό και κοιτούσε τα μπιχλιμπίδια στο μαγαζί. Δεν φαίνεται να ενδιαφέρονταν για δωμάτια με 500 δολάρια τη βραδιά.

Αυτό είναι πρόβλημα, αφού ένα μεγάλο κομμάτι της επιχείρησής του βασίζεται στην πληρότητα αυτών των δωματίων, στην πληρότητα των γηπέδων γκολφ του, στην αγορά των πανάκριβων ακινήτων. Το κοινό αυτό, το οποίο συνήθως προέρχεται από ευκατάστατους κατοίκους μεγαλουπόλεων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, είναι και αυτό το οποίο έχει αποξενωθεί περισσότερο από τον Trump.

To ίδιο το brand του υποφέρει. Το 2010, μόνο 5% των brands στην αγορά των ΗΠΑ χαρακτηρίζονταν ως πιο "γκλαμουράτα" από αυτό του Trump. Όταν επαναλήφθηκε η έρευνα το 2015, ο Trump είχε χάσει πάρα πολλές θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα