Το «μπλόκο» στη Huawei ρίχνει τη Wall Street

Χαμηλότερα άνοιξε η Wall Street τη Δευτέρα, καθώς το «μπλόκο» των ΗΠΑ στην Huawei πιέζει τον τομέα της τεχνολογίας και ρίχνει την αγορά.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 78 μονάδες με οδηγό την πτώση της Apple. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,5%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει κατά 1,5%. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,4%.

Η Google

απέκλεισε τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.

Οι περιορισμοί, που συνιστούν άλλο ένα πλήγμα για τη Huawei, έρχονται μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να προσθέσει την προηγούμενη εβδομάδα την κινεζική εταιρεία στον κατάλογο των εταιρειών με τις οποίες οι αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν να συναλλάσσονται, εκτός κι έχουν ειδική άδεια.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές των εταιρειών τσιπ που προμηθεύουν τη Huawei κατέγραψαν επίσης μεγάλες απώλειες.

Η Apple συνέβαλε επίσης στην πτώση της αγοράς, με μια υποχώρηση περισσότερο από 3%.

Οι κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και των εταιρειών τεχνολογίας έρχονται καθώς η Κίνα και οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιτύχουν μια συμφωνία που θα θέσει τέρμα στον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο των δύο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα