Το απλήρωτο δάνειο 23 εκατ. της Coco-Mat απ' τη μοχλευμένη εξαγορά

Το 2014, ο όμιλος Limbra απέκτησε το 50% της Coco-Mat μέσω μοχλευμένης εξαγοράς, κοινώς φόρτωσε με δάνειο την ίδια την εταιρεία η οποία ήταν στη φάση του μετασχηματισμού της με απόσχιση του τομέα Real Estate. Το δάνειο των 19 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6,75% όμως απ' την αρχή δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί, αφού καμία πρόβλεψη για τις προοπτικές του εγχειρήματος δεν επιβεβαιώθηκε.

Η Τράπεζα

Πειραιώς, που χορήγησε το δάνειο, εξέδωσε διαταγή πληρωμής ύψους 6 εκατ. ευρώ σε βάρος της Coco-Mat για συνολικές οφειλές που φθάνουν σήμερα τα 22,8 εκατ. ευρώ. Ακολούθως το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχε υποβάλει η εταιρεία και πλέον στις 21 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδικαστεί η κύρια ανακοπή εκ μέρους της τράπεζας και η απαίτησή της για διαταγή πληρωμής κατά της Coco-Μat.

Αν και όλο αυτό το σκηνικό δείχνει μία ευθεία σύγκρουση, εν τούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται μία προσπάθεια μεταξύ των μετόχων (τους ιδρυτές αδελφούς Ευμορφίδη και το Libra Group) με την τράπεζα ώστε να υπάρξει κάποια ρύθμιση προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των όρων της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι ο ετήσιος τζίρος της Coco-Mat εκτιμάται σε 23 εκατ. ευρώ με EBITDA γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα