Το... FBI πιέζει τη Wall Street

Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να απολύσει τον επικεφαλής του FBI, James Comey φαίνεται ότι ανησυχεί αρκετά τη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα προκαλέσει αρκετές αναταράξεις.

Απώλειες 0,21% για τον Dow Jones στις 20.931 μονάδες, με τις ισχυρότερες πιέσεις -φυσικά δεν σχετίζονται με την απόλυση του κ. Comey- να ασκούνται στη μετοχή της Disney, η οποία ανακοίνωσε πωλήσεις α' τριμήνου χαμηλότερες

των εκτιμήσεων.

Στο 0,04% η πτώση για τον S&P 500 στις 2.395 μονάδες, ενώ 0,06% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στο επίπεδο των 6.117 μονάδων.

Οι επενδυτές φαίνεται να φοβούνται ότι η απομάκρυνση του κ. Comey μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση εφαρμογής ορισμένων βασικών μέτρων της κυβερνητικής ατζέντας, όπως η αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος για τις επιχειρήσεις αλλά και η μείωση της δύναμης των αρχών ελέγχου.

«Η απομάκρυνση του Comey αποτελεί μία αναπάντεχη καταιγίδα και μπορεί να καθυστερήσει ορισμένα θέματα», τονίζει ο Michael Block, στρατηγικός αναλυτής της Rhino Trading Partners, ο οποίος εκτιμά ότι η όλη αναταραχή μπορεί να πλήξει τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, ενός εκ των κλάδων που έχουν καταγράψει την καλύτερη πορεία από την εκλογή Τραμπ τον Νοέμβριο του 2016 έως και σήμερα.

Πάντως η καλή πορεία των εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου εξακολουθεί να στηρίζει την αμερικανική αγορά, με την FactSet να αναφέρει ότι το 75% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έχουν κατορθώσει να ισοφαρίσουν τις εκτιμήσεις, ενώ το 66% τις έχει ξεπεράσει σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι αιτήσεις για λήψη στεγαστικού δανείου ενισχύθηκαν 2,4% την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι τιμές εισαγωγών κινήθηκαν 0,5% υψηλότερα, άνω των εκτιμήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα