Το FBI κατέσχεσε 2,3 εκατ. δολάρια του "El Chapo" δίπλα στην Disneyland!

Το FBI κατέσχεσε 2,3 εκατ. δολάρια σε μετρητά κοντά στην... Disneyland. Τα μετρητά φέρεται να άνηκαν σε γκρουπ που σχετίζεται με το καρτέλ Sinaloa και τον φυλακισμένο, πια, Joaquín "El Chapo" Guzmán.

Οι πράκτορες του FBI, σε συνεργασία με τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές δυνάμεις, ανακάλυψαν τα χρήματα κατά τη διάρκεια επιδρομής την 5η Μαΐου.

Τα

χρήματα φέρεται πως ανήκουν σε γκρουπ διακίνησης ναρκωτικών και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που σχετίζεται με το Culiacan, το "κέντρο" του καρτέλ Sinaloa.

To σπίτι στο οποίο ανακαλύφθηκαν τα χρήματα βρισκόταν στην λεωφόρο Katella στο Anaheim της Καλιφόρνια. Το συγκεκριμένο μέρος παρακολουθούταν από το FBI για δύο και πλέον χρόνια. Στο σπίτι, αντίθετα με το τί περίμεναν οι αστυνομικές δυνάμεις, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά.

Τα κέρδη από την πώληση ναρκωτικών στις ΗΠΑ πολλές φορές παραμένουν στη χώρα, αφού το εγχώριο δίκτυο αναλαμβάνει μεγάλο μέρος του ρίσκου, κερδίζοντας έτσι μεγάλο μέρος των εσόδων, σύμφωνα με τον Tom Wainwright, συγγραφέα του Narconomics και πρώην δημοσιογράφο του Economist στην Πόλη του Μεξικό.

Τα μετρητά, συνήθως μετακινούνται μαζικά στο Μεξικό από τα σύνορα ή μέσω "ξεπλύματος".

Ο Mike Vigil, πρώην επικεφαλής των διεθνών δραστηριοτήτων της DEA ανέφερε πως "το επίκεντρο πολύ μεγάλου ποσοστού του ξεπλύματος χρήματος για τα μεξικανικά καρτέλ λαμβάνει χώρα στο Λος Άντζελες". Ένας πολύ δημοφιλής τρόπος είναι η μαζική αγορά ακριβών ρούχων και κοσμημάτων στο LA, τα οποία μεταφέρονται στο Μεξικό, και μεταπωλούνται, "μετατρέποντας" τα δολάρια σε πέσο εν μία νυκτί.

Keywords
Τυχαία Θέματα