Το Brexit δεν «φοβίζει» τη Lloyds

Η Lloyds εξέπληξε τους αναλυτές όταν ανακοίνωσε σταθερά κέρδη στα 2,1 δισ. στερλίνες. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η βρετανική τράπεζα θα είχε ζημιωθεί από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει πληγεί, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, από το Brexit . Παράλληλα, τα προ φόρων κέρδη α' τριμήνου σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 1,3 δισ. στερλίνες, έναντι 654 εκατ. έναν χρόνο πριν.

H μεγαλύτερη τράπεζα

ενυπόθηκων δανείων της Βρετανίας, αναβάθμισε τον στόχο της για τα περιθώριο δανεισμού φέτος, ακόμα και σε ένα περιβάλλον ιστορικά χαμηλών επιτοκίων που επιβλήθηκαν μετά την απόφαση για Brexit.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 1% στα 2,93 δισ. στερλίνες το α' τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Lloyds διατηρεί περίπου το 97% των δραστηριοτήτων της στη Βρετανία, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιδόσεις της είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πορεία της βρετανικής οικονομίας.

Εντός ολίγων εβδομάδων η τράπεζα αναμένεται να επιστρέψει εξ ολοκλήρου σε ιδιωτικά χέρια, οκτώ χρόνια μετά τη διάσωσή της από το βρετανικό κράτος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

«Ηταν πολύ ισχυρό τρίμηνο. Η Lloyds είναι η καλύτερα τοποθετημένη τράπεζα τράπεζα αυτή τη στιγμή στη Βρετανία», αναφέρει ο αναλυτής της Jefferies International, Joseph Dickerson.

Νωρίτερα η μετοχή σημείωνε άνοδο 3,6% στις 69,84 πένες.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο,δηλ. η διαφορά μεταξύ των εσόδων από δανεισμό και του κόστους χρηματοδότησης, αυξήθηκε στο 2,80% το πρώτο τρίμηνο του έτους από 2,68% το δ' τρίμηνο του 2016. Η τράπεζα δήλωσε ότι το περιθώριο θα παραμείνει κοντά στο επίπεδο αυτό το 2017, σε σχέση με προηγούμενη θέση της για πάνω από 2,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα