Τις επιπτώσεις της κρίσης στο ντίζελ επιχειρεί να αξιοποιήσει ο Μάρτιν Σουλτς

Ο σοσιαλδημοκράτης αντίπαλος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ενέτεινε τις επιθέσεις του, αναδεικνύοντας την αργοπορία της να αντιμετωπίσει την κρίση ντίζελ στην αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, τη χαλαρή στάση της απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την απουσία σύνδεσής της με τους Γερμανούς ψηφοφόρους.

Με την παρέλευση τεσσάρων εβδομάδων στη Γερμανική εκστρατεία, ο υποψήφιος του

Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μάρτιν Σουλτς ανέπτυξε την ευρύτερη ως τώρα κριτική του στη Μέρκελ, της οποίας η συμμαχία με επικεφαλής τους Χριστιανοδημοκράτες του CDU προηγείται του SPD κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες στις δημοσκοπήσεις. Η αψιμαχία σε ξεχωριστές τηλεοπτικές συνεντεύξεις πρόσφερε μια πρόγευση του μοναδικού τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των δύο υποψηφίων που πρόκειται να διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η Μέρκελ, από την πλευρά της, ταξιδεύει στο Παρίσι τη Δευτέρα για συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τη μετανάστευση στην Ευρώπη. Είναι μια ευκαιρία για την καγκελάριο να διαδραματίσει το ρόλο της ως η ισχυρότερη ηγέτις της Ευρώπης, καθώς επιδιώκει την τέταρτη θητεία της στις 24 Σεπτεμβρίου μετά από 12 χρόνια στην εξουσία.

"Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν πως η κυρία Μέρκελ έχει απομακρυνθεί από τους πολίτες", δήλωσε ο 61χρονος Σουλτς στον τηλεοπτικό σταθμό ARD σε συνέντευξή του την Κυριακή, λέγοντας ότι ο ίδιος θέλει να απαλλάξει τη Γερμανία από «χρόνια στασιμότητας και πολιτικής αγωνίας». Στην τηλεόραση ZDF, απάντησε ότι «εξακολουθώ να έχω τη δύναμη και την περιέργεια» να ηγηθώ της χώρας.

Ο Σουλτς, του οποίου το κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες αποτελούν κυβερνητικό εταίρο της Μέρκελ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών, έσπευσε να επωφεληθεί από την κρίση του ντίζελ. Υποστήριξε ότι η καγκελάριος "δεν έχει σχέδιο" για την αντιμετώπιση του σκανδάλου που είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια από αποκαλύψεις εξαπάτησης εκ μέρους της Volkswagen AG στις Η.Π.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα