Την απαγόρευση των διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία εξετάζει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν εξετάζει την απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων στα Ηλύσια Πεδία, αφότου τα «κίτρινα γιλέκα» κατέστρεψαν τη διάσημη παρισινή λεωφόρο το περασμένο Σαββατοκύριακο, δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου του προέδρου τη Δευτέρα.

Το Σάββατο, οι διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» έκαψαν το φημισμένο εστιατόριο του Fouquet στα Ηλύσια Πεδία, καθώς και πολλά σταντ εφημερίδων, το κατάστημα ειδών πολυτελείας Longchamp

και οχήματα.

Μετά τις ταραχές του Σαββάτου, που θύμισαν τις βίαιες συγκρούσεις τον περασμένο Δεκέμβριο στα Ηλύσια Πεδία μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ο Μακρόν κάλεσε τη Δευτέρα συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Ο Μακρόν έχει υποσχεθεί να λάβει «δυνατά μέτρα» όσο το δυνατόν συντομότερα, για να αποτρέψει τις ταραχές να ξανασυμβούν το επόμενο Σάββατο.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» - μια ομάδα που αρχικά απαίτησε περικοπές φόρων καυσίμων αλλά έκτοτε μεταμορφώθηκε σε γενικό αντιπολιτευτικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση - πραγματοποιούν διαδηλώσεις κάθε Σάββατο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα