Τιμ Χέτγκες: Το σχέδιο του CEO της Deutsche Telekom για το 5G στην Ευρώπη

Έτοιμος για έναν νέο «γύρο» συγχωνεύσεων στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης δηλώνει ο CEO της Deutsche Telekom, Τιμ Χέτγκες, καθώς, όπως δήλωσε από το Mobile World Congress της Βαρκελώνης, είναι ο μόνος τρόπος ώστε να προχωρήσουν στα δίκτυα 5G, να αναπτυχθούν και να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά τις ΗΠΑ και την

Ασία.

Η Ευρώπη είναι ένα δύσκολο οικοσύστημα όσον αφορά τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg o Χέτγκες. «Αν είχαμε τη δυνατότητα περισσότερων συγχωνεύσεων τότε και οι επενδύσεις θα αναζωπυρώνονταν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να έχουμε τις ίδιες προδιαγραφές σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Στις ΗΠΑ η αγορά είναι ιδιαίτερα "ανοιχτή" σε τέτοιες εξελίξεις οπότε είναι πολύ πιο εύκολο το περιβάλλον και η δημιουργία υποδομών. Οπότε νομίζω ότι το αμερικανικό μοντέλο είναι αρκετά καλό» τόνισε.

Ο γερμανικός όμιλος διαθέτει θυγατρικές σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα ο όμιλος έχει παρουσία μέσω του ΟΤΕ, στον οποίο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 40%.

Παγκοσμίως, η DT έχει θυγατρικές στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Κίνα, την Ινδία, τη Ν. Αφρική, την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη.

Ο 55χρονος Χέτγκες ξεκίνησε να εργάζεται στην Deutsche Telekom το 2000 και γρήγορα ανέβηκε τα «σκαλιά» της εταιρικής ιεραρχίας, φτάνοντας στο πόστο του CFO το 2009 κι εν τέλει του CEO το 2014.

Ο Χέτγκες είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μπάγερν Μονάχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα