Τι προβλέπουν Alpha Finance και Morgan Stanley για το α' τρίμηνο του ΟΤΕ

Για ανθεκτική απόδοση της μετοχής του ΟΤΕ κάνει λόγο η Alpha Finance σχολιάζοντας τα εταιρικά αποτελέσματα του α' τριμήνου που αναμένονται στις 4 Μαϊου.

Όπως αναφέρει, αν και μπορεί οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα να επιδεινωθούν, οι εγχώριες λειτουργίες της εταιρείες παραμένουν σταθερές, ενώ και στις βαλκανικές αγορές υπάρχουν καλά περιθώρια κέρδους.

Αναλυτικά, για το α' τρίμηνο του έτους, η AF περιμένει περιθώριο

EBITDA 33% χάρη στην αύξηση εσόδων, ενώ για το σύνολο των EBITDA περιμένει πτώση 3,2% για το α' τρίμηνο του 2016. Στα καθαρά αποτελέσματα περιμένει κέρδη ύψους 33 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 19% σε ετήσια βάση.

Στο κομμάτι των κινητών, αναμένεται μείωση σε όλες τις αγορές, και πτώση πωλήσεων κατά 1,6% σε ετήσια βάση, στα 399 εκατ. ευρώ.

Η AF δίνει τιμή στόχο 10 ευρώ με σύσταση "Outperform".

Morgan Stanley: Τιμή στόχο στα 8,25 ευρώ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Morgan Stanley που περιμένει ένα ισχυρό 2016 για τη σταθερή τηλεφωνία, αλλά εκτιμά ότι οι πωλήσεις κινητών θα είναι μειωμένες λόγω της νέας φορολογίας και της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος.

Από την πλευρά της, δίνει τιμή στόχο τα 8,25 ευρώ με σύσταση "Underperform".

Στα αποτελέσματα τριμήνου περιμένει αυξημένα έσοδα κατά 1%-2% σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της αλλά υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2016 και του 2017 κατά 16,5% και 9% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα