Θύμα του Brexit και η Serena – Το βραβείο της αξίζει τώρα $380.000 λιγότερο

Τον περασμένο μήνα το βραβείο για την πρωταθλήτρια του τένις αποτιμάτο στα 2,97 εκατ. δολ, ενώ μετά το Brexit η αξία του έπεσε στα 2,59 εκατ.

Ακόμα και οι πρωταθλητές χάνουν λεφτά, όταν συμβαίνουν αλλαγές όπως πχ ένα Brexit. Ετσι, η Serena Williams είδε το βραβείο της να... «κουρεύεται» κατά 380.000 στερλίνες, απόρροια της πτώσης της στερλίνας από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Η

Williams νίκησε την Angelique Kerber 7-5, 6-3 στον τελικό του Γουίμπλετον το Σάββατο. Αυτός ήταν ο 22ος τίτλος για την τενίστρια. Το βραβείο του νικητή αξίζει πλέον 2,59 εκατ. δολάρια, δηλ. περί τις 380.ο000 δολ. λιγότερα από το ποσό που άξιζε λίγες ημέρες πριν το τουρνουά, την παραμονή του δημοψηφίσματος της Βρετανίας.

Ανδρες και γυναίκες πρωταθλητές πτου Γουίμπλετον θα πάρουν έκαστος το ποσό των 2 εκατ. λιρών, ωστόσο σε δολάρια θα πάρουν πολύ λιγότερα λόγω της πτώσης της στερλίνας σε χαμηλά 31 ετών.

Στην πραγματικότητα, η Williams πήρε πίσω στην πατρίδα περισσότερα δολάρια για τον περσινό της τίτλο (2,92 εκατ. δολ.) σε σχέση ,με φέτος, παρά το γεγονός ότι η αξία του βραβείου αυξήθηκε κατά 6,4% από το 1,88 εκατ. δολ. που ήταν πέρυσι.

Η Williams και η μεγαλύτερη αδελφή της, Venus, κέρδισε επίσης το διπλό στέμμα των γυναικών στο Γουίμπλετον, με έπαθλο ύψους 350.000 στερλινών. Σε δολάρια ανέρχεται σε 453.000 δ, μειωμένο κατά 67.000 δολ. μετά το Brexit.

H Serena Williams είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Τα ετήσια έσοδα της 34χρονης ανέρχονται σε 20 εκατ. δολάρια μόνον από διαφημίσεις κι έχει δεκάδες χορηγούς όπως το Gatorade, τη JPMorgan Chase, την IBM και την εροπορική Delta Air Lines.

Αν είχε κερδίσει η Γερμανίδα Kerber, θα είχε λάβει 2,34 εκατ. ευρώ, δηλαδή 270.000 ευρώ λιγότερα λόγω Brexit...

Keywords
Τυχαία Θέματα