Θόδωρος Φέσσας: Κερδίζει όταν οι άλλοι χάνουν

Τη στιγμή που μεγάλη συζήτηση υπάρχει αναφορικά με το πως οι Έλληνες επιχειρηματίες βιώνουν τη διετή και βάλε κρίση που έχει προκαλέσει στην αγορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο όμιλος του προέδρου του ΣΕΒ κ. Θόδωρου Φέσσα, δείχνει έναν άλλο δρόμο.

Συγκεκριμένα, αύξηση 11,1% σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου Quest Συμμετοχών το α’ τρίμηνο και ανήλθαν σε 96,7 εκατ. ευρώ από 87,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή

περίοδο. Τα κέρδη μετά φόρων σημείωσαν άλμα 106% και ανήλθαν σε 2,5 εκατ. ευρώ από 1,2 εκατ ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα αποδεικνύοντας πως ο όμιλος είχε το δικό του αναπτυξιακό σχέδιο σε αντίθεση με την υπόλοιπη αγορά που βίωσε και βιώνει μεγάλα προβλήματα ως αποτέλεσμα αρνητικών πολιτικών. Παράλληλα, τα EBITDA αυξήθηκαν 29,7% στα 7 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν 81,7% στα 3,6 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό (Capex) πάντως για το εξεταζόμενο τρίμηνο υποχώρησαν κι ανήλθαν σε 2,2 εκατ. ευρώ έναντι 4,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο αποδεικνύοντας πως επιλογή του κ. Φέσσα είναι η διατήρηση των "κεκτημένων" κι όχι η ανάπτυξη με κάθε τίμημα. Κι αυτή ίσως η επιλογή να δείχνει και την πραγματική διάθεση του επιχειρηματία που ηγείται του ΣΕΒ σε μια περίοδο προσέγγισης - όπως τον κατηγορούν - με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τη μητρική Quest Holdings, τα αποτελέσματα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε κέρδη 280 χιλ. έναντι 54 χιλ. ευρώ το 2016. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 269 χιλ. ευρώ έναντι 84 χιλ. πέρυσι. Τα κέρδη μετά από φόρους ήταν 197 χιλ. έναντι ζημιών 21 χιλ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Στον Κλάδο Πληροφορικής, οι πωλήσεις της Info Quest Technologies ανήλθαν σε 26,6 εκατ. ευρώ έναντι 25,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016 σημειώνοντας άνοδο 3,9%. Στην iSquare οι πωλήσεις ανήλθαν σε 16,3 εκατ. ευρώ έναντι 16,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 484 χιλ. ευρώ έναντι 553 χιλ. το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα