Θετικό άνοιγμα στις ευρωαγορές, καθώς ενισχύεται το σενάριο για νίκη της Χίλαρι

Σε θετικό έδαφος άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς εντείνεται η αίσθηση ότι η Χίλαρι Κλίντον θα είναι η νικήτρια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, μετά και την απόφαση του FBI να μην ασκηθεί δίωξη εναντίον της για την υπόθεση διαχείρισης του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX600 άνοιξε με άνοδο 0,85% και αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 1%.

Στις επιμέρους αγορές, στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 1,31%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται

κατά 1,45%, στα ίδια επίπεδα και ο γαλλικός CAC40, ενώ άνοδο 1,47% σημείωνει αυτή την ώρα ο ΙΒΕΧ35 στη Μαδρίτη..

Την Κυριακή το FBI ανακοίνωσε ότι οι έρευνες για τον προσωπικό λογαριασμό e-mail της Χίλαρι ολοκληρώθηκαν και ότι δεν βρέθηκε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον της.

Νωρίτερα, δημοσκόπηση για λογαριασμό των NBC και Wall Satreet Journal έδωσε προβάδισμα τεσσάρων μονάδων στη Χίλαρι έναντι του Τραμπ.

Στο μεταξύ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι θα «τρέξει» την πλήρη έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Στα εταιρικά νέα, η HSBC και η Ryanair παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους νωρίτερα. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της HSBC ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων, με προ φόρων κέρδη κατά 86% χαμηλότερα κατά το γ' τρίμηνο. Από την άλλη, ο ιρλανδικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε μετά φόρων κέρδη 1,17 δισ. ευρώ για το α' εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Παράλληλα, αύξησε τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για τα κέρδη της κατά 10%, γιατί προβλέπει ότι θα έχει μερίδιο άνω του 20% στην αγορά της Ευρώπης μέχρι το 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα