Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκές αγορές με ώθηση από τράπεζες και πετρελαϊκές

Σταθεροποιούνται πάνω από τα χαμηλά έξι μηνών που σημείωσαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω φόβων ότι θα υπάρξει ρήξη μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών λόγω του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημειώνει πτώση 0,18% στις 371,49 μονάδες, με τις μετοχές να παίρνουν ώθηση από την άνοδο στις πετρελαϊκές εταιρείες λόγω της ανόδου των τιμών του αργού, αλλά και από την ενίσχυση των τραπεζικών τίτλων με την παράλληλη άνοδο των αποδόσεων στα ομόλογα διεθνώς.

Ο βρετανικός FTSE100 στο +0,02%, o γερμανικός DAX χάνει 0,31%

ο γαλλικός CAC40 με απώλειες 0,17%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει οριακά 0,07%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 ενισχύεται 0,10%

Ο πετρελαϊκός δείκτης .SXEP σημείωνε πριν λίγο άνοδο 1,1%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης πρώτων υλών .SXDP ενισχυόταν κατά 1,3% λόγω της ανόδου στις τιμές των μετάλλων και του αργού.

Οι τραπεζικές μετοχές ενισχύονται κατά 0,5% με την μεγαλύτερη άνοδο στις ιταλικές τράπεζες (άνοδος 1%) μετά από αναφορές ότι η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει roadshows σε επενδυτές ώστε να στηρίξει την αγορά ομολόγων.

Το ιταλικό 10ετές ομόλογο σημειώνει νέα πτώση, με την απόδοση να ενισχύεται στο 3,677%.

Η γερμανική Commerzbank σημείωσε άνοδο 2,8% μετά από την αναβάθμιση της μετοχής της σε overweight από την JPMorgan.

Ανοδο 4,6% σημειώνει η εταιρεία κατασκευής πλαστικών συσκευασιών RPC Group η οποία έδωσε πίστωση χρόνου σε δυο εταιρείες ιδιωτικού κεφαλαίου που σκέφτονται να καταθέσουν ανταγωνιστικές προσφορές εξαγοράς.

Στο μεταξύ, η βρετανική Sage σημείωσε πτώση 6% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της μετοχές της από τη Barclaysσε "underweight" από "equal weight."

Keywords
Τυχαία Θέματα