Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές – Απώλειες στην Ασία

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων, ενώ παράλληλα στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τις εξελίξεις με την πανδημία, καθώς πάνω από 150 εκατ. κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, ενώ μόνο στην Ινδία, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν διαγνωστεί 2,5 εκατ. κρούσματα.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,10%  στις  439,21 μονάδες με τον κλάδο αυτοκινήτου να ενισχύεται κατά 1,1%, ενώ οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν κατά σχεδόν 0,5%.

Ο βρετανικός FTSE

100 με άνοδο 0,14%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,47%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχυεται κατά 0,01%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,04% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 επίσης με οριακές απώλειες 0,04%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της βρετανικής Barclays υποχωρούσε νωρίτερα κατά 6% μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ύψους 1,7 δισ. λιρών για το πρώτο τρίμηνο, διευκρινίζοντας πως τα κέρδη ενισχύθηκαν από την μείωση των χρεώσεων απομείωσης δανείου.  Η βρετανική τράπεζα ανέφερε πως αυτές οι χρεώσεις μειώθηκαν σημαντικά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους σε 55 εκατ. λίρες από 2,1 δισ.

Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas υποχώρησε κατά σχεδόν 1%, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα α’ τριμήνου. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σεω 1,8 δισ. ευρώ από 1,2 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η βρετανική φαρμακευτική AstraZeneca σημείωσε άλμα 3% μετά την ανακοίνωση ότι το εμβολιό της έκανε πωλήσεις 275 εκατ. δολ. κατά το α’ τρίμηνο.

Σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει κλειστό, όπως και την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου λόγω Πάσχα, ενώ νωρίτερα οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν, με τον κινεζικό Shanghai Composite να χάνει 0,81%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε πτώση 2,13%, ο ιαπωνικός  Nikkei επίσης έχασε 0,83%, ο Kospi στη Νότια Κορέα κινήθηκε με πτώση 0,83%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 0,80%.

Διαβάστε ακόμη:

AstraZeneca: Διπλασίασε τα κέρδη της – Στα $275 εκατ. οι πωλήσεις του εμβολίου της το α’ τρίμηνο

Εστίαση: Αυτοί είναι οι οριστικοί κανόνες λειτουργίας – Δείτε το ΦΕΚ

Σούπερ μάρκετ – λιανεμπόριο: Πώς θα λειτουργήσουν Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Keywords
Τυχαία Θέματα