Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Άνοδος για την Evergrande μετά την αποπληρωμή ομολόγου

Οι ασιατικές αγορές σημείωσαν άνοδο στις συναλλαγές, καθώς οι μετοχές της China Evergrande «επανήλθαν», μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι ο προβληματικός κολοσσός πρόκειται να πληρώσει το κουπόνι ενός ομολόγου πριν την αυριανή λήξη του.

Οι μετοχές της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο 4,26% έως το απόγευμα της Παρασκευής με τη μετοχή της να σημειώνει άλμα 4,03%. Ο δείκτης Hang

Seng Properties σημείωσε άνοδο 1,5%.

Ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng στην πόλη κέρδισε 0,44%. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν επίσης άνοδο, με τον σύνθετο δείκτη της Σαγκάης να σημειώνει κλασματική άνοδο, ενώ ο δείκτης της Σενζέν ανέβηκε κατά 0,787%.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι η υπερχρεωμένη κατασκευάστρια εταιρεία China Evergrande Group ετοιμαζόταν να καταβάλει τους τόκους ενός ομολόγου που έληγε στις 23 Σεπτεμβρίου πριν λήξει η περίοδος χάριτος το Σάββατο.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,35%, ενώ ο δείκτης Topix κέρδισε 0,15%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,35%, με τις μετοχές της Samsung SDI να σημειώνουν άνοδο περίπου 2% μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία θα σχηματίσει κοινοπραξία με την αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis για την παραγωγή κυψελών και μονάδων μπαταριών για τη Βόρεια Αμερική.

Οι αυστραλιανές μετοχές ήταν συγκρατημένες, καθώς ο S&P/ASX 200 διαπραγματευόταν με μικρή μεταβολή.

Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,25%.

Επιλογές μετοχών και επενδυτικές τάσεις από το CNBC Pro:

Η Bank of America αποκαλύπτει τις κορυφαίες μετοχές της για έκθεση σε μελλοντικές τάσεις πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Η JPMorgan λέει ότι αυτές οι περιοχές διαπραγματεύονται “φθηνά” και επιλέγει μια σειρά από μετοχές

Η Bank of America επιλέγει 10 μετοχές της Ασίας για αγορά αυτό το τρίμηνο

Κλείσιμο ρεκόρ για τον S&P 500

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,3% κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Wall Street, σε νέο κλείσιμο ρεκόρ στις 4.549,78 μονάδες. Ο Nasdaq Composite κέρδισε επίσης 0,62% στις 15.215,70 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υστέρησε, υποχωρώντας κατά 6,26 μονάδες στις 35.603,08 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα στήριξης στο ρεύμα

Sitel: Η πρώτη «φουρνιά» από τις 1.000 προσλήψεις του αμερικανικού «κολοσσού» στην Ελλάδα

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας Rust – Στην εντατική ο σκηνοθέτης

Keywords
Τυχαία Θέματα