Θετικά πρόσημα στην Ασία – Ράλι για τη μετοχή της Evergrande

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από τον κινεζικό όμιλο διαχείρισης ακινήτων China Evergrande Group.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,67%, μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών. Η μετοχή της Evergrande

ενισχύθηκε πάνω από 10%, ενώ νωρίτερα κέρδιζε πάνω από 32%, τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και δέκα χρόνια όπως αναφέρει το Investing. Ωστόσο, οι απώλειες που έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους εξακολουθούν να είναι πάνω από 80%, σύμφωνα με το CNBC.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρόεδρος της Evergrande ανέφερε ότι η κορυφαία προτεραιότητα της εταιρείας είναι να βοηθήσει τους επενδυτές να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, αν και παραμένει ερώτημα αν θα μπορέσει η εταιρεία να πληρώσει εντός προθεσμίας – δηλαδή σήμερα Πέμπτη – τους τόκους δολαριακού ομολόγου .

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές άλλων εταιρειών ακινήτων που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η China Vanke έκανε άλμα 4,75%, η  Sun Hung Kai ενισχύθηκε σχεδόν κατά 1%, ενώ η Country Garden σημείωσε κέρδη 7,57%.

Στο μεταξύ, η μετοχή της HSBC στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 2,06%, μετά τις δηλώσεις του CEO ότι δεν «βλέπει» άμεσο αντίκτυπο στην τράπεζα από τα προβλήματα χρέους που έχει η Evergrande.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,31% ενώ o Shenzhen component κέρδισε 0,66%.

Στο χρηματιστήριο της Σεούλ στη Ν. Κορέα που άνοιξε μετά από αργία, ο δείκτης Kospi κινήθηκε πτωτικά με απώλειες 0,41%.

Στην Αυστραλία ο  S&P/ASX 200  σημείωσε άνοδο 1%.

Συνολικά ο MSCI για την περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κέρδισε 0,5%.

Οι αγορές στην Ιαπωνία σήμερα είναι κλειστές.

Διαβάστε ακόμη:

CEO Μoderna: Σε ένα χρόνο το τέλος της πανδημίας – Σύντομα ο εμβολιασμός και στα νήπια

Χρηματιστήριο Ενέργειας: Αναμένεται αποκλιμάκωση των τιμών

Τιτάν – Τέρνα Ενεργειακή: Στρατηγική συνεργασία για επενδύσεις στη διαχείριση απορριμμάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα