Θεοδωράκης: Αυτόνομος μεταρρυθμιστικός πόλος το Ποτάμι

Δεν με ενδιαφέρει να αγκαλιαστώ ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ο Σταύρος Θεοδωράκης, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση για το πως θα κινηθεί πολιτικά το Ποτάμι, ρίχνοντας το μπαλάκι στο Συνέδριο του κόμματος. " Το θέμα είναι με ποια πολιτική θα πας και όχι με ποιο πρόσωπο. Το θέμα δεν είναι αν θα σωθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης", υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε

ότι "Δεν αισθανόμαστε πιο κοντά με κανέναν. Άβυσσο δεν έχουμε με κανέναν".

Μιλώντας στην Ανατροπή, ο επικεφαλής του Ποταμιού προσπάθησε να δώσει απαντήσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματός του, μετά τις ανοιχτές τοποθετήσεις βουλευτών του κόμματος που ζητούν σύμπραξη με το κόμμα της ΝΔ ή με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. "Δεν με ενδιαφέρει να αισθανόμαστε πολλοί", δήλωσε και συμπλήρωσε ότι "χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα. Εμείς είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Πρέπει να αντιγράψει η χώρα τους σοσιαλδημοκράτες της Σουηδίας".

Αστειευόμενος δε είπε ότι μου έχουν προτείνει και το «Ποτάμι ακούμπα στην πλάτη του Κουτσούμπα!». Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι "ό,τι έχουμε αποφασίσει, το έχουμε υπερασπιστεί στη Βουλή" και εξέφρασε την άποψη ότι " το Ποτάμι έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη παραφιλολογία για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών. Oι δημοκρατικές διαδικασίες στο Ποτάμι είναι συνεχείς. "Μεγάλη απουσία στο ερώτημα της κ. Γεννηματά. Είναι διαδικαστικές προτάσεις και όχι πολιτικές", υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Αν και ο κ. Θεοδωράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπραξης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "Όταν η πρόταση που θα κάνει το Ποτάμι γίνει αποδεκτή, τότε όλα είναι ανοιχτά", στη συνέχεια ανέφερε ότι "έχω απορρίψει την άποψη του συμβιβασμού για να σωθούμε.Πρέπει να υπάρχουμε αυτή τη στιγμή ως αυτόνομος μεταρρυθμιστικός πόλος".

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα