«Θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς» το δόγμα Μητσοτάκη για την εξυγίανση της ΝΔ

Του Γρηγόρη Τζιοβάρα

«Κόκκινη γραμμή με το παρελθόν των ελλειμμάτων που συσσώρευσαν ένα... βουνό από χρέη στη Νέα Δημοκρατία», όπως και στα περισσότερα άλλα κόμματα, θα επιχειρήσει να θέσει ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης με το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος της αξιωματικής το οποίο έχει καταστρώσει.

Πιστός στην προεκλογική του εξαγγελία ότι θα βάλει «τάξη στα κομματικά ταμεία της ΝΔ», ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει στις 11 το πρωί της Πέμπτης, σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,

ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση που κατήρτισε το επιτελείο του και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή με περικοπές στις τρέχουσες δαπάνες και μείωση των μισθοδοτούμενων προσώπων που ήταν στο οργανόγραμμα της Συγγρού.

Το σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ βασίζεται στην απεξάρτηση του κόμματος από την κρατική επιχορήγηση, με στόχο, έπειτα από μια μεταβατική περίοδο ενός ή το πολύ δύο ετών, η κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών δαπανών να γίνεται αποκλειστικά από ιδιωτική χρηματοδότηση.

«Θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς», είναι το δόγμα που προτίθεται να ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης, συνεργάτες του οποίου διαβεβαιώνουν για την απαρέγκλιτη τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας που προβλέπει ότι «η χρηματοδότηση γίνεται με ονομαστικές καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς», ενώ στα κουπόνια που εκδίδουν τα κόμματα «είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ονοματεπωνύμου και του αριθμού φορολογικού μητρώου ή του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητας του αγοραστή – χρηματοδότη».

Σε ό,τι αφορά την κρατική επιχορήγηση το σχέδιο του προέδρου της ΝΔ προβλέπει ότι θα κατευθύνεται εξ ολοκλήρου στην εξυπηρέτηση των παλαιότερων χρεών του κόμματος, τα οποία εξυπηρετούνται, όπως λένε πηγές της Συγγρού, καθώς προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία ότι το 60% των δικαιούμενων ποσών παρακρατείται και πηγαίνει απευθείας στις τράπεζες. «Εμείς θα δίνουμε το 100% για τα παλαιά δάνεια και θα τα βγάζουμε πέρα μόνον με τις ιδιωτικές συνδρομές», αναφέρουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Επισημαίνουν ταυτόχρονα τη σημαντική εξοικονόμηση που θα προέλθει από τη μετακόμιση της ΝΔ, η οποία θα ξενοικιάσει το κτήριο της Συγγρού που κοστίζει 95.000 μηνιαίως και θα εγκαταστήσει, πιθανότατα μετά το Πάσχα, τις κεντρικές υπηρεσίες της σε άλλο κτήριο στην οδό Πειραιώς που έχει «κλείσει» έναντι μηναίου μισθώματος 9.800 ευρώ.

Εξοικονομήσεις γίνονται επίσης και με τη μείωση του προσωπικού που έχει ξεκινήσει ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για ένα «λιτό οργανόγραμμα» που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα