Θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας λόγω της ανανεωμένης έντασης στην Κριμαία

Η πρόσφατη αύξηση της στρατιωτικής έντασης στην Κριμαία μπορεί να καθυστερήσει την οικονομική ανάκαμψη της Ρωσίας.

Μετά από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Vladimir Putin, αναφέροντας πως η Ουκρανία προετοιμάζει επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα αυτό τον μήνα, η πιθανότητα της άρσης των κυρώσεων της Δύσης προς τη Μόσχα έχει μειωθεί κατά πολύ, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg προς 21 αναλυτές. Το 52% εξ αυτών ανέφεραν πως η

ΕΕ θα ξεκινήσει, πιθανά, την άρση των κυρώσεων μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σε σχέση με το 69% κατά τη διάρκεια της προηγούμενης έρευνας. Μόνο το 10% αναμένει πως οι ΗΠΑ θα κάνουν το ίδιο.

Οι κυρώσεις οι οποίες εφαρμόστηκαν μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Κριμαία το 2014 έχουν χειροτερεύσει την ήδη τεταμένη οικονομική κατάσταση λόγω της πετρελαϊκής κρίσης, προκαλώντας εκροές κεφαλαίων και πτώση στο ρούβλι.

Οι διπλωματικές εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας χειροτέρευσαν αυτό τον μήνα όταν ο Putin κατηγόρησε την κυβέρνηση της δεύτερης πως ενορχήστρωσε επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων που κόστισαν τη ζωή σε δύο στρατιώτες. Η Oυκρανία, από την πλευρά της, ανέφερε πως το περιστατικό δε συνέβη ποτέ. Ως... φυσικό αποτέλεσμα, η Angela Merkel ξεκαθάρισε πως οι κυρώσεις δεν πρόκειται να αρθούν ακόμη αφού η Ρωσία δεν έχει επιδείξει "ικανοποιητική πρόοδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα