Τερέζα Μέι: Ήλθε σε συμφωνία με την Ευρώπη, κινδυνεύει από το κόμμα της και τους υπουργούς της!

Η πρωθυπουργός Theresa May αγωνίζεται για την πολιτική της επιβίωση, καθώς μια εξέγερση μέσα στο κόμμα της λαμβάνει απειλητικές διαστάσεις απειλεί να εκτροχιάσει τα σχέδια της για το Brexit και να εξαναγκάσει το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Δύο σημαντικοί υπουργοί παραιτήθηκαν, ενώ δεκάδες συντηρητικοί βουλευτές σκέπτονται να ψηφίσουν εναντίον της συμφωνίας που συνήψε σθεναρά η ίδια κι ενέκρινε

το υπουργικό συμβούλιο της. Υπάρχουν και αναφορές ότι είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια να κατατεθεί από συντηρητικούς βουλευτές πρόταση μομφής εναντίον της May.

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk συγκάλεσε μια Σύνοδο Κορυφής για τους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία στις 25 Νοεμβρίου - εφ 'όσον τίποτα δεν πάει στραβά μέχρι τότε. Η λίρα παρέμεινε αμετάβλητη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερη βεβαιότητα.

Ενώ οι ηγέτες των επιχειρήσεων και των οικονομικών είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η May έχει τελικά εξασφαλίσει μια συμφωνία που παρέχει κάποια σαφήνεια, η ικανοποίηση αυτή ίσως αποδειχθεί βραχύβια. Η ομάδα της πρωθυπουργού πιστεύει ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πιο επικίνδυνες που έχει συναντήσει από τότε που η ίδια έγινε πρωθυπουργός μετά την ψηφοφορία για το δημοψήφισμα του 2016, όπου ελήφθη η απόφαση η Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, η May μάχεται με το κόμμα της και με τις 27 άλλες χώρες του μπλοκ για να φτάσει σε μια εύθραυστη συμφωνία με τους όρους της για το Brexit. Την Τετάρτη, ήρθε η ώρα για τη May να ωθήσει τελικά τη διαιρεμένη κυβέρνησή της, να υπογράψει τη συμφωνία διαζυγίου των 585 σελίδων. Στη συνέχεια πρέπει να πείσει ένα Κοινοβούλιο που είναι έτοιμο να εξεγερθεί, ώστε να ακολουθήσει το παράδειγμα της κυβέρνησης και να υποστηρίξει το σχέδιό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα