Τεχνική Ανάλυση: «Sell the news» και η επόμενη μέρα για την αγορά

γράφει ο Απόστολος Μάνθος*

Το πρωινό τίναγμα του Γενικού Δείκτη με τη βοήθεια των εξελίξεων στο Eurogroup και την ανοδική διάσπαση των 780 μονάδων μετατράπηκε αργά και βασανιστικά σε διολίσθηση και στο γνωστό "sell the news" αφήνοντας στη λήξη της εβδομάδας το ημερήσιο διάγραμμα τιμών με ένα candlestick αρνητικού περιεχομένου.

Ζητούμενο για τη συνεδρίαση της Δευτέρας είναι η ασφαλής αρπαγή των 780 μονάδων δίχως επιστροφή. Έτσι μόνο θα ξεκλειδώσει το επίπεδο των 805 με 800 μονάδων. Άρνηση ανοδικής κίνησης θα επαναφέρει το Γενικό Δείκτη στη γνωστή φθορά των 767 μονάδων.

Ίδια

γεύση διολίσθησης είχε και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, καθώς παρά την αρχική ανοδική προσπάθεια δε μπόρεσε να πατήσει τις 2060 μονάδες γυρνώντας στη συνέχεια αύτανδρος προς την έλξη της περιοχής στήριξης των 2017 με 2000 μονάδων. Η έλλειψη ανοδικών αντοχών δεικτοβαρών τίτλων, που συνήθως «τραβούσαν» το δείκτη, να κινηθούν με ασφάλεια προς τα επίπεδα αλλαγής τάσης, όπως ο ΟΠΑΠ όπου παραμένει κάτω από τα €9,80, ο Μυτιληναίος κάτω από τα €9,25 , τα ΕΛΠΕ κάτω από τα €7,75, ο ΟΤΕ κάτω από τα €11, δημιουργεί έντονο προβληματισμό για τη συνέχεια.

Άσχημο κλείσιμο είχε και ο Τραπεζικός Δείκτης με τα πρωινά κέρδη να εξανεμίζονται και τις 940 μονάδες να αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός. Η διακράτηση των 900 μονάδων και η επανεκκίνηση από Δευτέρα της ανοδικής προσπάθειας αποτελούν τα ζητούμενα των αγοραστών.

*Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα