Ταχύτερη και φθηνότερη η ίδρυση επιχείρησης με ένα «κλικ»

Έπειτα από πολλά χρόνια συζητήσεων για τα αυτονόητα πλέον η ίδρυση μίας επιχείρησης θα μπορεί να γίνεται πλήρως ηλεκτρονικά γλυτώνοντας χρόνο και χρήμα για τους ενδιαφερόμενους.

Τις επόμενες ημέρες, όπως γράφει η Ναυτεμπορική, αναμένεται η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθορίζονται ο τρόπος λειτουργίας των τριών κατηγοριών Υπηρεσιών Μιας Στάσης και οι προϋποθέσεις σύστασης των εταιρικών μορφών.

Μία εκ των κατηγοριών είναι η Ηλεκτρονική Υπηρεσία μιας Στάσης (e-ΥΜΣ),

ενώ τις άλλες δύο αποτελούν οι Υπηρεσίες Μιας Στάσης του ΓΕΜΗ (των επιμελητηρίων) και οι πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι.

Πάντως όποια Υπηρεσία Μιας Στάσης και αν επιλέξει ο επιχειρηματίας, η διαδικασία θα είναι κατά πολύ ευκολότερη και αρκετά πιο σύντομη απ' ό,τι ισχύει σήμερα. Ενδεικτικό είναι ότι η επιχείρηση θα λαμβάνει ΑΦΜ και θα εγγράφεται στον ΕΦΚΑ από την ίδια την Υπηρεσία Μιας Στάσης.

Όσοι επιλέξουν να συστήσουν την επιχειρίηση τους μέσω e-ΥΜΣ, θα έχουν έκπτωση στα οριζόμενα τέλη της τάξεως του 70%, ενώ υπάρχει η σκέψη για ένα έτος από την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής διαδικασίας η σύσταση να είναι δωρεάν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική σύσταση θα γίνεται μέσω της χρήσης εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας (https://eyms.businessportal.gr), η οποία είναι ήδη έτοιμη και θα τη διαχειρίζεται η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας αναμένει την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα