Ταχεία ολοκλήρωση του Brexit επιθυμούν Μέρκελ, Ολάντ και Ρέντσι

Απόλυτα ξεκάθαροι ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να έχει ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία, πριν από την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε., ήταν οι Αγ. Μέρκελ, Φ. Ολάντ και Μ. Ρέντσι, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα, εκτάκτως, στο Βερολίνο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης, τόνισε ότι η διήμερη Σύνοδος Κορυφής, η οποία ξεκινά αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου, έχει ως στόχο να υπάρξει συμφωνία

για μία κοινή πορεία προς τα εμπρός για την Ε.Ε. Προσέθεσε ακόμη ότι η Ένωση θα πρέπει να ασχοληθεί, αν και σταδιακά, με μία σειρά νέων προτάσεων που αφορούν την ασφάλεια, την άμυνα αλλά και την οικονομία.

«Το άρθρο 50 αναφέρει ρητά ότι η Βρετανία πρέπει να υποβάλει αίτημα για να αποχωρήσει. Δεν μπορώ να πω τίποτα για το πότε η Βρετανία θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις ή πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν επιθυμούμε ένα αδιέξοδο», τόνισε η κυρία Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Φ. Ολάντ τόνισε την ανάγκη να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και η όλη διαδικασία του Brexit να ολοκληρωθεί με ορθό τρόπο. Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί νέα ώθηση στην Ευρώπη, εκτιμώντας ότι οι τέσσερις βασικές προτεραιότητες είναι: η ασφάλεια, η ανάπτυξη, καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και η φορολογική εναρμόνιση.

Ανάλογου τύπου ήταν και οι δηλώσεις του Μ. Ρέντσι, ο οποίος τόνισε, επίσης, ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει χρονοτριβή στο όλο ζήτημα, ενώ προσέθεσε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα