Τα social media ρίχνουν τον Nasdaq

Πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Nasdaq να είναι αυτός που καταγράφει τις ισχυρότερες απώλειες, καθώς ο τεχνολογικός δέικτης δείχνει να έχει εισέλθει σε μια φάση διόρθωσης μετά το ισχυρό ράλι του τελευταίου έτους.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα πολλών τεχνολογικών κολοσσών, και κυρίως της Facebook που έδωσε το έναυσμα για την πτώση, αποθάρρυναν τους επενδυτές, δίνοντας σε πολλούς την ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών μετά και την εξαιρετικά καλή πορεία

του κλάδου των τεχνολογιών τους τελευταίους μήνες (αυτός ήταν άλλωστε που «κρατούσε όρθια» τη Wall Street εν μέσω εμπορικού πολέμου).

Οι επενδυτές φαίνονται προβληματισμένοι μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα από το Facebook και το Twitter, μεταξύ άλλων. Οι επενδυτές αναμένεται να εστιάσουν αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον τους στην Apple η οποία θα ανακοινώσει τα οικονομικά της μεγέθη το βράδυ της Τρίτης.

Τις ισχυρότερες απώλειες καταγράφουν Facebook (η οποία είχε ήδη υποχωρήσει 20% την Παρασκευή), Twitter με εξίσου βαριές απώλειες από την προηγούμενη εβδομάδα, Snapchat, Netflix, Google, Microsoft, Intel και Tesla.

Από το "μέτωπο" των αποτελεσμάτων, η Caterpillar ανακοίνωσε σήμερα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το β΄ τρίμηνο του έτους, ενώ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για το έτος.

Στον αντίποδα, η Tyson Foods σημειώνει βουτιά 5,2% στον απόηχο του επιφυλακτικού outlook που έδωσε για το έτος, επικαλούμενη την αβεβαιότητα στο παγκόσμιο εμπόριο

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει οριακά κατά 18,85 μονάδες (0,09%) στις 25.475,36 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 65,84 μονάδες (-0,86%) στις 7.670,52 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 5,53 μονάδες (-0,19%) στις 2.813,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 18 κινούνται με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Chevron στα 128,20 δολ. με άνοδο 2,23 δολ. ή σε ποσοστό 1,77% και ακολουθούν McDonald's με κέρδη 1,53% στα 159,86 δολ. και η Verizon Communications στα 52,62 δολ. με άνοδο 1,25%.

Την επενδυτική προσοχή αναμένεται πάντως να μονοπωλήσουν στα μέσα της εβδομάδας οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ξεκινούν την Τρίτη τη διήμερη συνεδρίαση τους, με τους αναλυτές να συμφωνούν ότι δεν θα προχωρήσουν σε μια νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν ήδη αυξήσει δύο φορές τα επιτόκια φέτος, με τους αναλυτές να περιμένουν άλλες δύο αυξήσεις μέχρι το τέλος του έτους και τρεις ακόμα το 2019.

Η συνεδρίαση της Fed έρχεται λίγο μετά τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας τα οποία έδειξαν τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το γ΄ τρίμηνο του 2014.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από το υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ σκαρφάλωσε στο 4,1% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα