Τα μικρά κράτη ωφελούνται περισσότερο από την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας

Ποιος ωφελείται περισσότερο από τον ξέφρενο ρυθμό ttης ψηφιακής εποχής; Η αντίληψη ότι τα μεγάλα κράτη έχουν και μεγάλα οφέλη, φαίνεται ότι ίσως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα μικρότερα κράτη μοιάζουν να κερδίζουν τον αγώνα δρόμου για την πρωτοπορία στην ψηφιακή εποχή.

Ορισμένες Σκανδιναβικές χώρες, η Ελβετία αλλά και η Νότια Κορέα που έχει επενδύσει πολύ στην ψηφιακή επανάσταση, βρίσκονται μπροστά από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία,

σύμφωνα με την κατάταξη της ψηφιακής οικονομίας που πραγματοποίησαν οι ερευνητές στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Tufts σε συνεργασία με την Mastercard Inc. Κι όταν αναζητούν το "ψηφιακό momentum" τότε οι χώρες- αστέρια είναι η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τρεις πραγματικά μικρές χώρες.

Όταν επίσης ασχολούνται με τη σχετική ψηφιακή ορμή των εθνών, Είναι η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Περισσότεροι από 170 δείκτες, συμπεριλαμβανομένης της διείσδυσης των κινητών ευρυζωνικών συνδέσεων, των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και των ανώνυμων δεδομένων Mastercard, χρησιμοποιήθηκαν για να ταξινομήσουν 60 χώρες από το 2015 και να δείξουν πόσοαυτές έχουν αναπτυχθεί ψηφιακά από το 2008. Αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο οι ερευνητές ονόμασαν Digital Evolution Index, ποσοτικοποιεί την αλληλεπίδραση μεταξύ ζήτησης και προσφοράς στην ψηφιακή οικονομία, το επίπεδο υποστήριξης που παρέχεται από τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς και το ρυθμό της καινοτομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα