Τα κονδύλια για περίθαλψη στην Κίνα, ενδιαφέρουν τη μεγαλύτερη παρασκευάστρια φαρμάκων της Ινδίας

Η Sun Pharmaceutical Industries Ltd. αναζητά συνεργάτη στην Κίνα, προκειμένου να την βοηθήσει να κερδίσει μεγαλύτερο κομμάτι αγοράς, στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά φαρμάκων στον κόσμο, όπου η κυβέρνηση έχει αποστολή να μειώσει το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.

Με την ανάκαμψη που ξεκίνησε στον κύκλο εργασιών της εταιρείας στις ΗΠΑ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Sun Pharma, Dilip Shanghvi, βρίσκεται στην Κίνα

και πιστεύει ότι οι παρατηρητές της αγοράς υποτιμούν τις δυνατότητες της εταιρείας του, του μεγαλύτερου φαρμακευτικού παραγωγού της Ινδίας.

"Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς", δήλωσε ο Shanghvi σε συνέντευξή του στον αρχισυντάκτη του Bloomberg News, John Micklethwait στη Βομβάη την Πέμπτη. "Αυτό θα δημιουργούσε μια νέα, σημαντική ροή εσόδων, η οποία δεν λαμβάνεται υπόψη στην αποτίμηση μας όταν οι αναλυτές την εξετάζουν".

Η Κίνα έχει δρομολογήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προμηθειών φαρμάκων για πολλαπλούς όγκους, το οποίο μειώνει τις τιμές και παρέχει μια ευκαιρία στους ανταγωνιστές από την Ινδία όπως η Sun Pharma με έδρα τη Βομβάη. Η χώρα εισάγει περισσότερα φάρμακα, αποζημιώνει για περισσότερα και επιταχύνει τις εγκρίσεις νέων φαρμάκων για να εξασφαλίσει ότι φθάνουν ταχύτερα στους ασθενείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα