Τα καλά νέα της Blueground

του Κώστα Τσαούση

Τα καλά νέα για την Blueground συνεχίζονται. Τα μεγέθη της εταιρείας έχουν μια εκθετική ανάπτυξη. Και το όριο της; Ο ουρανός. Για να προσγειωθούμε, όμως, στο έδαφος της πραγματικότητας η εταιρεία που τριπλασιάζει τον τζίρο της ανά έτος και με τα 28 εκατομμύρια δολάρια της συνολικής της χρηματοδότησης έχει βάλει ως στόχο να έχει υπό την διαχείριση της 50.000 διαμερίσματα σε 50 πόλεις σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2023.

Σήμερα,

υπό την διαχείριση της βρίσκονται 1.800 ακίνητα σε όλο τον κόσμο - 500 από τα οποία στην Αθήνα, ενώ δουλεύουν για εκείνη και σε εκείνη 300 εργαζόμενοι ανά τον κόσμο, από τους οποίους οι 140 βρίσκονται στην Αθήνα.

Στα τελευταία καλά νέα περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του tech-entrepreneur Kevin Ryan στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας καθώς και στον τελευταίο γύρο διεθνούς χρηματοδότησης της. Ο Kevin Ryan είναι γνωστός για τις multi-billion εταιρείες που έχει ιδρύσει, ανάμεσά τους το Business Insider και η MongoDB, και όπως γίνεται φανερό η ενεργός στήριξή του αποτελεί ένα σημαντικό milestone για τους ανθρώπους της Blueground.

Σε ενημερωτικό σημείωμα της εταιρείας διαβάζουμε: «Η Blueground ανακοινώνει σήμερα ότι ο κορυφαίος tech επιχειρηματίας και πρωτεργάτης του startup οικοσυστήματος της Νέας Υόρκης, Kevin Ryan, επενδύει στην εταιρεία και εντάσσεται στο Διοικητικό της Συμβούλιο. Με τη συμμετοχή του στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, τα συνολικά κεφάλαια που έχει αντλήσει η εταιρεία εκτοξεύονται στα $28 εκατομμύρια.

Ο Kevin Ryan είναι ιδρυτής μερικών από τις πιο επιτυχημένες startup εταιρείες παγκοσμίως. Ανάμεσά τους οι Gilt Groupe και MongoDB, οι οποίες το 2011 και 2013, αντίστοιχα, συμπεριλήφθηκαν στην κατηγορία «unicorns» (ιδιωτικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας με αξία άνω του $1 δισεκατομμυρίου). Σήμερα, η MongoDB είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Nasdaq με αποτίμηση που ξεπερνά τα $5 δισεκατομμύρια.

Ο κορυφαίος entrepreneur έχει «σηκώσει» περισσότερα από $700 εκατομμύρια σε πάνω από 40 γύρους χρηματοδότησης, ενώ η εταιρεία DoubleClick, στην οποία διετέλεσε CEO, εξαγοράστηκε από την Google για περισσότερα από $3 δισεκατομμύρια.

H συμμετοχή του Kevin Ryan στην Blueground σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το μέλλον της εταιρείας, η οποία έχει θέσει ως όραμα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται «σαν στο σπίτι τους» όπου κι αν επιλέξουν να ζήσουν. Με πάνω από 1.800 υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε εννέα πόλεις παγκοσμίως, 500 από τα οποία στην Αθήνα, η εταιρεία συνεχίζει να τριπλασιάζει τον κύκλο εργασιών της σε ετήσια βάση και να εξαπλώνεται δυναμικά τόσο στις πόλεις που ήδη δραστηριοποιείται όσο και σε νέες αγορές.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Kevin στην Blueground. Η εμπειρία που φέρνει, σε συνδυασμό με την περαιτέρω επένδυση στην τεχνολογία, θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας: να ξεπεράσουμε τα 50.000 διαμερίσματα παγκοσμίως μέχρι το 2023», δήλωσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO και συνιδρυτής της Blueground.

Keywords
Τυχαία Θέματα